Mycket god äppelkladdkaka som man enkelt vispar ihop smeten till i en kastrull, häller i en form och sedan trycker i äppelbitar i och därefter gräddas i ugn.
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (134 g): 366 kalorier, 50 g kolhydrater, 16 g fett, 4 g protein, 2 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Äppelkladdkakan är godast nygräddad men håller sig minst 4 dagar i kylskåp.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Kersti Åresund
Suveränt god - den kommer vi att baka fler gånger! Hade ingen ljus sirap men provade med ljus brödsirap och det gick bra. Kakan blev bara godare när den fick stå i formen någon dag innan vi åt upp det sista! Tack för det utförliga receptet!
️ Skrivet av Maria Wahl
Jättegod äppelkladdkaka! Tack för receptet!! Fast jag bytte ut vetemjölet mot lika mycket mortlat havregryn :-)
️ Skrivet av Mange
Gott och lite annars. Tog hälften grahamsmjöl i vanlig ordning och pimpade grädden med en klick honung.
️ Skrivet av Ewa nilsson
Har bakat två gånger men blir inte bra, svårt att få den färdiggräddad trots förlängd gräddning.
️ Skrivet av Emma
För en stund sen märkte jag också att det var glykossirap jag köpt och använt som ljus sirap! Jag har I alla fall inte märkt något :)
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl