Kanelglass

Mycket god och enkel glass med kanel och vaniljsmak. Passar extra bra att servera till någon dessert med äpple i.
kanelglass
Tid: 15 minuter + tid för frysning (ca 25 min i glassmaskin eller 4 timmar i frysen)
4 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt - Välj laktosfri vispgrädde.
Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Knäck äggen i en bunke och tillsätt florsocker, vaniljsocker och kanel.

    Vispa fluffigt (ca 20 sekunder med elvisp).

    ägg, florsocker, vaniljsocker, kanel i en bunke
    Ägg, florsocker, vaniljsocker, kanel i en bunke.
    ägg, socker, kanel vispat fluffigt
    Ägg, socker, kanel vispat fluffigt.
  2. Vispa grädden medelhårt (som om du skulle servera den till dessert).

    (Du behöver inte göra rent visparna mellan.)

    vispad grädde
    Vispad grädde.
  3. Tillsätt den vispade grädden till äggsmeten och blanda till en jämn smet.

    vispad grädde tillsatt
    Vispad grädde tillsatt.
    glass-smeten klar
    Glass-smeten klar.
  4. Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar. Därefter kan du antingen äta glassen direkt eller frysa in den och äta vid ett senare tillfälle.

    Utan glassmaskin: Häll smeten i burk med lock och ställ in i frysen. Rör gärna om en gång i halvtimmen de första 2 timmarna. Låt stå i frysen ca 4 timmar eller längre tid.

    Om du fryst in glassen, låt den stå framme ca 30 min i rumstemperatur innan servering så att den blir lite mjukare.

    kanelglassen i glassmaskin
    Kanelglassen i glassmaskin.
  5. Garnera gärna kanelglassen med kanelstång.

    Servera gärna kanelglassen till någon äppeldessert t.ex. knäckäppelpaj eller äppeltosca.

    kanelglass serverad
    Kanelglass serverad.

Läs gärna:

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (113 g): 357 kalorier, 11 g kolhydrater, 33 g fett, 5 g protein, 0 g fibrer

Serveringstips

Servera gärna till dessert med äpplen eller annan frukt som passar bra ihop med kanel.

Hållbarhet och förvaring

Glassen kan förvaras i frysen där den håller sig minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Marcel
jättegod glass
Skrivet av Marcel
Den är supergod glass

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest