Kanelglass

Ingredienser:
- 2 st ägg
- 0,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- 3 dl vispgrädde
Utrustning:
- elvisp
- ev. glassmaskin
-
Knäck äggen i en bunke och tillsätt florsocker, vaniljsocker och kanel.
Vispa fluffigt (ca 20 sekunder med elvisp).
- 2 st ägg
- 0,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
Ägg, florsocker, vaniljsocker, kanel i en bunke. Ägg, socker, kanel vispat fluffigt. -
Vispa grädden medelhårt (som om du skulle servera den till dessert).
(Du behöver inte göra rent visparna mellan.)
- 3 dl vispgrädde
Vispad grädde. -
Tillsätt den vispade grädden till äggsmeten och blanda till en jämn smet.
Vispad grädde tillsatt. Glass-smeten klar. -
Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar. Därefter kan du antingen äta glassen direkt eller frysa in den och äta vid ett senare tillfälle.
Utan glassmaskin: Häll smeten i burk med lock och ställ in i frysen. Rör gärna om en gång i halvtimmen de första 2 timmarna. Låt stå i frysen ca 4 timmar eller längre tid.
Om du fryst in glassen, låt den stå framme ca 30 min i rumstemperatur innan servering så att den blir lite mjukare.
Kanelglassen i glassmaskin. -
Garnera gärna kanelglassen med kanelstång.
Servera gärna kanelglassen till någon äppeldessert t.ex. knäckäppelpaj eller äppeltosca.
Kanelglass serverad.
Läs gärna:
- Skaffa en glassmaskin! - Godare glass med glassmaskin!