Rabarbersylt

Mycket god sötsyrlig rabarbersylt som är enkel att göra.
rabarbersylt
Tid: ca 30 minuter
1 liter sylt

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Skölj rabarbern. Skala om den är grov.

    instruktion steg 1 rabarbersylt
    Rabarber.
  2. Skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar och lägg i en kastrull.

    instruktion steg 2 rabarbersylt
    Rabarber i bitar.
  3. Häll på syltsockret.

    instruktion steg 3 rabarbersylt
    Syltsocker.
  4. Koka upp på svag värme. Rabarbern avger vätska av värmen. Rör om lite då och då. När all rabarber ligger i vätska, höj till medelvärme och koka ca 10-15 minuter tills rabarbern är mjuk och går sönder när du rör om.

    instruktion steg 4.1 rabarbersylt
    Rabarbern i sin egen vätska.
    instruktion steg 4.2 rabarbersylt
    Färdigkokt.
  5. Häll upp rabarbersylten i rena burkar. Sätt på locket direkt. Låt svalna (i rumstemperatur eller svalare). Förvara sedan sylten svalt.

    instruktion steg 5 rabarbersylt
    Häll upp i burkar.

Näringsvärden

Näringsvärde för hela mängden (1475 g): 2071 kalorier, 500 g kolhydrater, 0 g fett, 10 g protein

Hållbarhet och förvaring

Rabarbersylten håller sig i flera månader om den förvaras svalt.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Christina
Blev toppensylt, tack!
Skrivet av Anita Karlsson
Har massor av rabarber så detta recept passar bra. Enkel att göra och god till pannkaka, naturel yoghurt/kefir, rulltårta m.m.
Skrivet av Berndt Söderholm
Jag har funderat flera år, på sylt av rabarber, då jag har 2 plantor blir det mycket frukt att använda, synd att ska bara växa utan nytta. För någon dag sedan kom tanken åter, och då tänkte jag på Din sida, där det mesta finns, och där var receptet. Jag gjorde en test på 1 lit frukt, och då jag ej hade rätt socker, blev det vanligt och jag tog 2 dl., som blev bra i min sak, inte så sött. Så nu blir det mera syltkok på rabarber. Enkelt och snabbt att göra. Någon form av sylt äter jag varje frukost.
Ha
Skrivet av Helmer
Enkelt recept och föredömlig bra beskrivet. Resultatet gott.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest