Musslor

musslor
Musslor i konservburk.

Pilgrimsmussla är mycket uppskattad men blåmusslan är den vanligaste musslan i matlagning.

Musslor köpes färska, konserverade eller frysta. Färska musslor skall vara levande. De är då slutna före tillagningen och öppnar sig vid upphettning. Om en mussla är öppen före tillagning så testa med att lägga den i kallt vatten eller knacka på den. Sluter den sig så lever den. Döda musslor kastas.

Viktigt är att tvätta musslorna, kasta de som har mycket skadat skal och om de känns onormalt tunga eftersom de då kan vara fyllda med t.ex. dy. En tång kan behövas för att få bort "skägget" (trådar som musslan suttit fast med).

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

Köp KRAV-odlade musslor för att undvika tillsatser.

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av musslor.

Energi: 78 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 14 g
Fett: 2 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Engelskt namn:

Scallop (pilgrimsmussla) Common mussles (blåmussla)

Finns i affären:

Färska musslor säljes i fisk- och skaldjursbutiker. Frysta musslor i frysdisken och konserverade bland andra konserver.

Ersätt med:

Andra skaldjur.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Li
Musslor är vegetariskt

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest