Tomatsås till pizza
Gör enkelt din egen hemgjorda tomatsås till pizzan för att förhöja smakupplevelsen! Den här pizzasåsen blir verkligen supergod, med massor av tomatsmak ackompanjerad med goda kryddor.
Tomatsås till pizza i en skål dekorerad med basilikablad.
Tid: 25 minuter
Mängd: Ca 3,5 dl tomatsås, räcker till 2 plåtar pizza, ca 4-6 portioner
Ingredienser:
Laktosfritt
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
Lägg hela eller krossade tomater i en kastrull. Tillsätt olivolja, tomatpuré, pressad vitlök, örtkryddor, salt och peppar.
Alla ingredienser.
Låt koka upp och koka minst 15 minuter så att såsen reducerar (d.v.s. den tappar vätska och blir tjockare). Rör om då och då.
Låt koka upp.
Kokat färdigt.
Mixa med en stavmixer till en slät sås om du använt hela tomater.
Smaka av med salt och peppar.
Mixad tomatsås.
Tomatsås i en skål.
Näringsvärden
Näringsvärde för hela mängden (472 g): 392 kcal, 25 g kolhydrater, 28 g fett, 5 g protein
Hållbarhet och förvaring
Tomatsåsen håller sig minst 1 vecka i kylskåp. Den går också att frysa.
️ Skrivet av Helge
2020-08-13 22:23
Den blev riktigt bra! Kul att göra en pizzasås från grunden! Jag adderade lite chiliflakes för att få lite sting. Betyg: 5 pizzor av 5!