Skålla vitkålen genom att koka upp ca 1 liter vatten och häll det över den strimlade vitkålen.
På så vis får man en mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria.
(Andra sätt att uppnå liknande resultat är att stöta vitkålen med en mortel eller knåda med händerna. Eller om du har gott om tid låta den stå länge och dra i flera dygn.)
Strimlad vitkål i durkslag.Skållad strimlad vitkål.
Mät upp olja, vinäger, salt och peppar i en skål. Rör om.
Näringsvärde per portion (75 g): 80 kcal, 3 g kolhydrater, 7 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer
GI Tips
Pizzasallad har lågt GI!
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp. Håller sig minst en vecka. Rör om då och då eftersom vätskan sjunker till botten, så håller pizzasalladen sig saftig och fräsch.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av jonas
Jag älskar surkål. Den sura kålen. Det blir jättegott. Fullkornspasta och mycket surkål, salt, svartpeppar, smörklick. Vegetariskt.
️ Skrivet av Tony
När jag jobbade på pizzeria så gjorde vi inte med vinäger. tror dom flesta pizzerier använder standardrecept med ätticka, vatten och olja som det blöta
️ Skrivet av Stefan
Hej,
Gillar dina recept och bäst av allt är Tiramisu och pizzasallad. Åtminstone så här långt, men allt handlar ju om tycke och smak.
Fortsätt!
Stefan
️ Skrivet av Erkki Persson
Hej gjorde pizza sallad smaskar besk vitkål!
Hur får jag bort besk smaken?
️ Skrivet av Jenny
Jag älskar pizzasallad! :)
️ Skrivet av Ln
Men det här blev ju jättegott! Saltet var viktigt att ha i, märkte jag. Smart med skållningen!
️ Skrivet av Arthur
Hejsan!
Skulle vilja bara skriva att jag uppskattar din sida och kanonrecept du ger ut här. Egen pizza blir alltid godast! :)
webmaster
Svar till
Andees
️ Skrivet av Susanne
Receptet stämmer. Men kanske var ditt vitkålshuvud större än mitt och då blir det ju väldigt stor skillnad, mitt är alltså beräknat på 700 g vitkål. Självklart kan man ta mera av alla ingredienser om man vill, vilket även står i receptet. Det här är verkligen ett recept som man kan "höfta" och smaka sig fram.
️ Skrivet av Andees
Ska de inte vara ca 1,5 dl olja???
Jag hade bara två matskedar, det blev ju inte mycket marinadverkan.
Jag såg ett annat recept där det var 1,5 dl o fem matskedar vinäger tror jag.
Verkar inte det bättre?
webmaster
Svar till
Lejla
️ Skrivet av Susanne
Tack för återkoppling! Bra att veta vad som fungerar mer eller mindre bra! ;)
️ Skrivet av Lejla
Hej igen testade med både finmalen svartpeppar och äppelcidervinäger. Smaken var inte exakt som på pizzeria. (Gjorde med osthyvel) Det var en liknande smak, men uppskattades inte av familjen. Jag tog 1,5krm svartpeppar men det blev inte så gott. Det var inte en stark smak av svartpeppar så jag kunde ha i mer, men jag tror det blir mycket godare med grovmalen svartpeppar. Dessutom ville familjen ha lite grövre sallad så nästa gång hackar jag med kniv, haha. Är inte bra på att beskriva, men hoppas att ni förstod. Använd inte dessa två ingredienser det blir bara dåligt. Nästa gång ska jag följa receptet! Tack!
webmaster
Svar till
Lejla
️ Skrivet av Susanne
Ja du kan ta finmalen svartpeppar, ta kanske något mindre, testa 1,5 krm. Smaka av och eventuellt kan du ju krydda mer. Mängden svartpeppar är ju en smaksak.
️ Skrivet av Lejla
Hej igen jag har inte grovmalen svartpeppar, kan jag använda finmalen? Hur mycket ska jag isåfall ha i?
webmaster
Svar till
Lejla
️ Skrivet av Susanne
Jag tror att det kan fungera, det är ju liknande smak. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
️ Skrivet av Lejla
Hej jag har bara ekologisk äppelcidervinäger, kan jag använda det istället?
webmaster
Svar till
Bengt
️ Skrivet av Susanne
Vad kul att du tycker det! Tack för att du skrev! :)
️ Skrivet av Bengt
Den bästa pizzasalladen. Enklare att bara skålla kålen än att koka upp den som jag hittills gjort. Kvällens måltid här på äldreboendet kommer i form av ett missfoster till pizza med en sallad bestående av enbart torr strimlad vitkål. Stackars satar som tydligen missat hur man kan njuta av en riktig pizza med en härlig enkel vitkålssallad.
webmaster
Svar till
Lena
️ Skrivet av Susanne
Tack för de fina orden! Roligt att du tyckte om pizzasalladen! 😊
️ Skrivet av Lena
Äntligen! Har länge sökt efter en riktigt god pizzasallad!! Enkel att göra dessutom, tack för det receptet😀
webmaster
Svar till
Lindis
️ Skrivet av Susanne
Vilket fint betyg! Kul att du tyckte om pizzasalladen och tack för att du skrev!
️ Skrivet av Lindis
Smakar precis som på pizzerian, tummen upp!!!
webmaster
Svar till
Barbro Andersson
️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
️ Skrivet av Barbro Andersson
Jag brukar ha i lite italiensk salladskrydda.....så gott!
webmaster
Svar till
Soso
️ Skrivet av Susanne
Jag har inte någon sådan krydda i mitt recept men jag kan ju gissa på oregano. Du kan ju annars fråga på pizzerian du handlar på som har sådan pizzasallad vad det är i den. Skriv gärna och berätta!
️ Skrivet av Soso
Hej
I salladen lägger man någon krydda vad är det för kryda.den är grön torkad växt vad är det för något??