Pestopaj
Mycket god pestopaj som är en vegetarisk paj med ugnsrostade grönsaker och pesto. Enkelt recept som passar bra till fredagsmys eller fest, gärna på buffébordet.
Tid: 1 ½ timme, varav 40 minuters jobb
4 portioner
Ingredienser:
Pajdeg:
Fyllning:
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
Grönsaker: 250 °C i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter med över- och undervärmeFörgrädda pajskal: 200 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärmePajen: 200 °C i mitten av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme
Tillaga pestopaj så här:
Matlåda
GI Tips
Använd dinkelmjöl eller fullkornsvetemjöl istället för vetemjöl. Man kan även byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven pestopaj i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
webmaster
Svar till
Madeleine
️ Skrivet av Susanne
2020-07-20 18:03
Prova med de grönsaker du gillar, jag tror det blir bra med de flesta grönsaker.
️ Skrivet av Madeleine
2020-07-20 17:43
Hej! Jag gillar varken paprika eller zucchini. Vilka grönsaker kan jag ersätta dessa med?
Tack för svar
MvH
Madeleine
webmaster
Svar till
Emma
️ Skrivet av Susanne
2017-01-17 00:39
Ja det borde man kunna göra. Skriv gärna hur det blev om du provar!
️ Skrivet av Emma
2017-01-16 13:19
Hej! Kan man skippa zucchinin och kanske istället ha i broccoli? :)
️ Skrivet av Matilda
2010-08-31 19:09
Gjorde denna paj (och västerbottenpajen) som tillbehör på min kräftskiva och det passade perfekt, mycket god till kräftorna;)
Recept och foto: Susanne Jarl