️ Skrivet av
Förra året provade jag ditt recept på vanliga drömmar. Jag valde att göra dem större än vad receptet sa, och det blev jättegott.
Idag provade jag detta recept på kokosdrömmar och gjorde även dem lite större. Tyvärr satt bismaken och lukten från hjorthornssaltet kvar även efter besöket i ugnen, och långt efter att de hade svalnat, så de hamnade faktiskt i soporna. Först tänkte jag att jag måste ha läst "tsk" istället för "krm", men så var det ju inte! Sen läste jag på Wikipedia: "Om hjorthornssalt används som jäsmedel [...] kan det hända att den ammoniak som bildas inte hinner drivas ut ur kakan under gräddning, och en ammoniaksmak uppstår och förstör bakverket." Eftersom jag förvärmde ugnen och är stensäker på att jag skötte både temperatur och gräddningstid, kan jag bara dra slutsatsen att mängden hjorthornssalt i detta recept kräver att man inte fuskar med den avsedda kakstorleken. Om det låter rimligt så kanske det skulle kunna understrykas med en extra rad eller två. 🙂
Idag provade jag detta recept på kokosdrömmar och gjorde även dem lite större. Tyvärr satt bismaken och lukten från hjorthornssaltet kvar även efter besöket i ugnen, och långt efter att de hade svalnat, så de hamnade faktiskt i soporna. Först tänkte jag att jag måste ha läst "tsk" istället för "krm", men så var det ju inte! Sen läste jag på Wikipedia: "Om hjorthornssalt används som jäsmedel [...] kan det hända att den ammoniak som bildas inte hinner drivas ut ur kakan under gräddning, och en ammoniaksmak uppstår och förstör bakverket." Eftersom jag förvärmde ugnen och är stensäker på att jag skötte både temperatur och gräddningstid, kan jag bara dra slutsatsen att mängden hjorthornssalt i detta recept kräver att man inte fuskar med den avsedda kakstorleken. Om det låter rimligt så kanske det skulle kunna understrykas med en extra rad eller två. 🙂