webmaster
Nötkladdkaka
Recept på nötkladdkaka - en mycket god kladdkaka som blir extra god med nötter. De hackade nötterna blir som rostade ovanpå. Servera med vispad grädde eller glass. Jättegott till fika eller efterrätt.
Tid: 45 minuter varav 20 min i ugnen
Mängd: 8-10 bitar
Ingredienser:
- 100 g smör
- 1,5 dl (100 g) hasselnötkärnor
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dl (90 g) vetemjöl
Servering:
- ca 5 dl vispgrädde
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 20 cm i diameter
- elvisp
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 10 portioner (106 g): 433 kcal, 23 g kolhydrater, 36 g fett, 5 g protein, 2 g fibrer
Serveringstips
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Hallon är också gott till.
Tips & tricks
Vill man ha en kladdigare kladdkaka tar man kortare tid i ugnen. Tänk också på att om du tar en mindre form så blir gräddningstiden något längre och tar du en större form blir gräddningstiden något kortare. Sedan är det förstås en smaksak hur kladdig man vill ha sin kladdkaka.
Planeringstips
Gör gärna kladdkaka långt i förväg och frys in.
Hållbarhet och förvaring
Kladdkakan kan förvaras i rumstemperatur några dagar om det mot förmodan skulle bli något över. Den håller sig minst 2 veckor i kylskåp. Den går även att frysa och håller sig minst 3 månader då.
webmaster
Svar till
Fatima
️ Skrivet av
Nej det har jag inte gjort. Man smälter smöret och sedan tillsätter man de övriga ingredienserna till kastrullen med det smälta smöret. Oerhört smidigt! 😊
️ Skrivet av
Hej!
Är det bara jag som märker att du har glömt tillsätta smält smör i nötkladdkaka.
Mvh
Är det bara jag som märker att du har glömt tillsätta smält smör i nötkladdkaka.
Mvh
️ Skrivet av
kakan var god och det blev som jag ville
️ Skrivet av
bra och enkelt recept, den blev jätte god! :-)
️ Skrivet av
en gö go kaka..tog även mandelflan på.. Kram