Recept på nötkladdkaka - en mycket god kladdkaka som blir extra god med nötter. De hackade nötterna blir som rostade ovanpå. Servera med vispad grädde eller glass. Jättegott till fika eller efterrätt.
175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Serveringstips:
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Hallon är också gott till.
Tips & tricks:
Vill man ha en kladdigare kladdkaka tar man kortare tid i ugnen. Tänk också på att om du tar en mindre form så blir gräddningstiden något längre och tar du en större form blir gräddningstiden något kortare. Sedan är det förstås en smaksak hur kladdig man vill ha sin kladdkaka.
Planeringstips:
Gör gärna kladdkaka långt i förväg och frys in.
Hållbarhet och förvaring:
Kladdkakan kan förvaras i rumstemperatur några dagar om det mot förmodan skulle bli något över. Den håller sig minst 2 veckor i kylskåp. Den går även att frysa och håller sig minst 3 månader då.
Nej det har jag inte gjort. Man smälter smöret och sedan tillsätter man de övriga ingredienserna till kastrullen med det smälta smöret. Oerhört smidigt! 😊
✏️Skrivet av Fatima
Hej!
Är det bara jag som märker att du har glömt tillsätta smält smör i nötkladdkaka.
Mvh
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl