webmaster
Doppebröd
Gott och lättbakat doppebröd som är ett rågsiktsbröd kryddat med pomeransskal som är gott till dopp i grytan.
Tid: 30 minuters jobb + ca 3 timmars jäsning + 35 min i ugnen
1 limpa
Ingredienser:
- 25 g jäst
- 25 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 0,5 msk malda pomeransskal
- 1,5 msk brödsirap
- ca 6-7 dl (342-399 g) rågsikt
Vegetariskt
Utrustning:
- ev.
köksmaskin
eller elvisp med degkrokar
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter
Gör så här:
Serveringstips
Serveras som dopp-i-grytan-bröd. Går förstås även att äta "som vanligt" bröd med t.ex smör och ost eller skinka, gott även till soppa.
Hållbarhet och förvaring
Doppebrödet går bra att frysa och håller sig minst 3 månader.
webmaster
Svar till
Marcus
️ Skrivet av
Oj! Tack så mycket för att du skrev det! Det ska vara 175°C och jag har nu uppdaterat det.
️ Skrivet av
15 grader i 35 minuter?
Är det 150 grader det ska stå?
Är det 150 grader det ska stå?