Svårare än så här behöver det inte vara att göra egen glass! Mycket enkelt recept på glass som du gör med smaksatt vispgrädde eller vaniljvisp.
Det är bara att vispa grädden och smaksätta den eller vispa vaniljvispen och ev. röra i någon smaksättning och sedan frysa in!
Detta recept kan varieras i det oändliga med olika smaksättningar!
Jag gjorde receptet med vispgrädde, utan extra smaksättning (förutom vaniljsockret) och serverade med hallon och min hemgjorda chokladsås.
Med vaniljvisp: Vispa vaniljvispen tjock. (Tänk på att vaniljvisp innehåller diverse tillsatser, läs innehållsförteckningen. Gör receptet med vispgrädde om du inte gillar tillsatser.)
Med vispgrädde: Vispa grädden medelhårt med elvisp. Vispa ner florsocker och vaniljsocker så det blir blandat.
Låt tina ca 30 minuter i rumstemperatur eller 1-2 timmar i kylskåp före servering.
LCHF Tips
Söta med sötningsmedel istället för florsocker och ta vaniljpulver istället för vaniljsocker (ungefär halva mängden).
Tips för att undvika tillsatser
Vaniljvisp innehåller flera olika tillsatser, så gör detta recept med äkta vispgrädde om du vill undvika tillsatser.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i frysen, håller sig minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
hej
️ Skrivet av Susanne
Lite mer än dubbelt så mycket.
️ Skrivet av hej
Hej! Om man vispar upp ett paket vaniljvisp (2,5 dl brukar det väl vara?) hur mycket glass blir det då? Med andra ord hur mycket större blir vaniljvispen när den är uppvispad? :)
️ Skrivet av Anna
Supergott jag gjorde dubbelsatts och blandade ner lite oboj pulver, nougat likör och massa klickar av Nutella så de blev lite som B&J. Glassen blev super god
REKOMENDERAS STARKT!!
webmaster
Svar till
Lisabet
️ Skrivet av Susanne
Nej jag tror inte det är svårare än så. Dock behövs kanske lite mer socker (mindre utspädd saft) än när man dricker saften eftersom det inte smakar lika sött när det är fruset.
Svar till
Susanne
️ Skrivet av Lisabet
Tack! Jag hade aldrig tänkt att det skulle vara så enkelt! =D
Jag trodde att man skulle ha något speciellt så att till exempel saften inte sjunker ner i formen så att det bara smakar saft vid en del ställen. Men jag tror det blir bra ändå! Tack =D
webmaster
Svar till
Lisabet
️ Skrivet av Susanne
Recept på is-glass har jag inget men jag tror egentligen inte att det behövs för det är bara att blanda till någon saft och frysa in i formar för is-glass. Lycka till! :)
️ Skrivet av Lisabet
Jag har inte testat receptet än men det verkar jättebra! Jag bara undrar om det finns något recept på Is-glass? :)
webmaster
Svar till
Nora
️ Skrivet av Susanne
Minst 3 månader! Jag har skrivit in det i receptet nu också! :)
️ Skrivet av Nora
Jättebra recept, undrar bara hur länge den håller sig i frysen?
️ Skrivet av Monica
Hej,kan man ta ex vispgrädde och blanda i vaniljsocker?Isf,hur mkt vaniljsocker?, eller tom en vaniljstång ell två??? Bara undrar då ngn skrev att vaniljvisp innehåller en del ämnen som jag inte vill ha i min glass?
webmaster
Svar till
Elvira
️ Skrivet av Susanne
Ja du kan ta vispgrädde. Något socker brukar också behövas. Glass kan man göra nästan hur som helst. Smaka bara av smeten innan du fryser den så att den är riktigt god. Vit choklad uppepå blir jättebra.
️ Skrivet av Elvira
Hej! Kan man ha vispgrädde i? Jag tog det, men såg det sen.. Sen tog jag kako i men tyckte det blev lite starkt så tog mjölk i också, sen hade vi choklad kulor som jag hädde i, men blir det got med vit coklad uppe på?
Snälla svara fort! Ska severa det i kväll vid sju!!!
webmaster
Svar till
crazzy
️ Skrivet av Susanne
Ja, vaniljvisp innehåller ju mer än grädde. (Tyvärr innehåller det också en del tillsatser så det är att föredra att göra äkta glass med äkta vispgrädde, precis som du är inne på!) Så det är nog bättre du tittar på glassrecepten. Det är enkelt att göra vanlig äkta glass med äkta vispgrädde också. Man vispar ägg och socker och smaksättning t.ex. vaniljsocker. Sedan blandar man det med vispad grädde och fryser in det. Kolla de olika glassrecepten så ser du.
️ Skrivet av crazzy
hej undrar om det går och andvända vispgrädde =/??
️ Skrivet av Ellen
Jag det här blir super gott!! Skulle kunna leva på det ;)
️ Skrivet av Johanna Karlsson
Stoppa i Daimkulor!!! Sjukligt gott!!
webmaster
Svar till
Emma
️ Skrivet av Susanne
Man bör koka rabarbern först annars blir det nog inte så bra. Se receptet på rabarberglass
️ Skrivet av Emma
Går det att tillsätta rabarber i? eller blir glassen för klumpig?
//13-åriga Emma x)
webmaster
Svar till
jen
️ Skrivet av Susanne
Ja glass man gör själv behöver alltid tina en stund eftersom den blir hård när den är djupfryst. Ofta brukar en halvtimme i rumstemperatur eller en timma i kylskåp vara lagom. Tiden beror bland annat på hur stort block glass det är.
Glass man köper innehåller en massa luft och olika kemikalier som gör att den blir mjukare.
️ Skrivet av jen
Hej jag undrar om man behöver tina upp den innan servering, eftersom det inte stod något i receptet om detta.
️ Skrivet av Bella
Jag älskar glass och den här var fantastisk!
jag har ett till glass recept som vem som helst kan göra.
Man tar först 50g jordgubbar (helst frysta)
sedan mosar man dem till en tjock och stel massa.
sedan häller du i 2-3 dl naturell yoghurt.
kan severas direkt.
️ Skrivet av emily
Det blir riktigt, riktigt gott om man smaksätter med polkagrisar. Och den ser ännu godare ut med karamellfärg.
️ Skrivet av Emily
Ska testa göra glassXD jag tror det blir hallon i den:)
️ Skrivet av vanilj
Jag vispade upp vaniljvispen och hällde sedan i det i glassmaskinen (som stått över natten i frysen), och glassen blev helt underbar! Det blev precis som mjukglass! Mycket godare än köp-glass. :) Så alla som inte har en glassmaskin, skaffa en! Jag rekommenderar det verkligen. :D
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till olle: Det finns inga åldersgränser på recepten. Jag bakade själv en hel del när jag var 10-13 år. Det bästa är att alltid läsa igenom recepten innan man börjar och fråga någon om man behöver hjälp.