Svårare än så här behöver det inte vara att göra egen glass! Mycket enkelt recept på glass som du gör med smaksatt vispgrädde eller vaniljvisp.
Det är bara att vispa grädden och smaksätta den eller vispa vaniljvispen och ev. röra i någon smaksättning och sedan frysa in!
Detta recept kan varieras i det oändliga med olika smaksättningar!
Låt tina ca 30 minuter i rumstemperatur eller 1-2 timmar i kylskåp före servering.
LCHF Tips
Söta med sötningsmedel istället för florsocker och ta vaniljpulver istället för vaniljsocker (ungefär halva mängden).
Tips för att undvika tillsatser
Vaniljvisp innehåller flera olika tillsatser, så gör detta recept med äkta vispgrädde om du vill undvika tillsatser.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i frysen, håller sig minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
hej
️ Skrivet av Susanne
Lite mer än dubbelt så mycket.
️ Skrivet av hej
Hej! Om man vispar upp ett paket vaniljvisp (2,5 dl brukar det väl vara?) hur mycket glass blir det då? Med andra ord hur mycket större blir vaniljvispen när den är uppvispad? :)
️ Skrivet av Anna
Supergott jag gjorde dubbelsatts och blandade ner lite oboj pulver, nougat likör och massa klickar av Nutella så de blev lite som B&J. Glassen blev super god
REKOMENDERAS STARKT!!
webmaster
Svar till
Lisabet
️ Skrivet av Susanne
Nej jag tror inte det är svårare än så. Dock behövs kanske lite mer socker (mindre utspädd saft) än när man dricker saften eftersom det inte smakar lika sött när det är fruset.
Svar till
Susanne
️ Skrivet av Lisabet
Tack! Jag hade aldrig tänkt att det skulle vara så enkelt! =D
Jag trodde att man skulle ha något speciellt så att till exempel saften inte sjunker ner i formen så att det bara smakar saft vid en del ställen. Men jag tror det blir bra ändå! Tack =D
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl