Passionsfrukt
Recept med Passionsfrukt
Näringsvärden
Passionsfrukt är en exotisk frukt, men är egentligen ett bär.
Passionsfrukten är mogen när skalet är skrovligt (se bilden). Skär på mitten och gröp ur innehållet med en tesked. Man äter oftast både kärnor och fruktkött men till vissa desserter ska kärnorna tas bort. Smaken är syrlig och god och passar till dessert.
Den sorts passionsfrukt som oftast importeras till Sverige och ätes färsk är lila i skalet. För övrigt används passionsfrukter mest till juiceframställning.
Om du köper omogna passionsfrukter med slätt skal, låt dem ligga framme i rumstemperatur så mognar de. Är passionsfrukten mycket lätt kan den vara uttorkad.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av passionsfrukt.
Energi: | 76 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 7 g |
Protein: | 2 g |
Fett: | 1 g |
Fibrer: | 16 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Passionfruit/ Passion fruit.Finns i affären:
Passionsfrukt finns i fruktdisken.Hållbarhet och förvaring:
Passionsfrukt förvaras i kylskåp. Passionsfrukt är känslig för både värme och kyla och etylen (från t.ex. äpplen och päron).Ersätt med:
Annan exotisk frukt t.ex. ananas. Hallon kan också passa för att ge en syrlig smak.