webmaster
Hallon- och blåbärsglass
Gör den här himmelskt goda hallon- och blåbärsglassen! Den går bra att göra både med och utan glassmaskin men som alltid blir resultatet bäst med glassmaskin - krämigare och utan iskristaller.
Tid: 15 min + 20 min i glassmaskin eller 4 timmar i frysen
4 portioner
Ingredienser:
- 2 st ägg
- 3 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
- ca 125 g hallon
- ca 125 g blåbär
Laktosfritt - Ta laktosfri grädde.
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- elvisp
- ev. glassmaskin
Gör så här:
Läs gärna:
- Skaffa en glassmaskin! - Godare glass med glassmaskin!
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (177 g): 389 kalorier, 17 g kolhydrater, 34 g fett, 6 g protein, 2 g fibrer
LCHF Tips
Ersätt strösockret med sötningsmedel och ta äkta vaniljpulver istället för vaniljsocker.
Tips för att undvika tillsatser
Fri från tillsatser (till skillnad från nästan all köpt glass).
Hållbarhet och förvaring
Håller sig i frysen minst 3 månader.
webmaster
Svar till
Knut
️ Skrivet av
Ja det tror jag, enda risken är väl att glassen blir isigare då kokade bär kanske blir lite blötare. Annars kan man ju alltid tillsätta sylt istället och då kan man även minska på sockret eftersom sylten innehåller både bär och socker. Tillsätt mängd efter behag, men minst 1 dl sylt skulle jag säga. Bara att röra om och smaka av!
️ Skrivet av
Kan man koka bären innan???
webmaster
Svar till
mikael linköping
️ Skrivet av
Jag har nog faktiskt aldrig gjort värmd smet, inte som jag kommer ihåg iaf. Det är ju mycket mer jobb med det, blir massa äggvitor över och jag tycker den här enkla glassen blir så otroligt god. :)
️ Skrivet av
En helt fantastisk god glass
Vad tycker du blir skillnad på värmd smet och inte ?
Vad tycker du blir skillnad på värmd smet och inte ?
webmaster
Svar till
Rebecca
️ Skrivet av
Ja det gå bra men ett tips är att inte köpa den grädden med lång hållbarhet då den har en bismak av kokt grädde eftersom de höjer temperaturen högre i den grädden för den ska hålla längre. Den färska äkta grädden med ca 1 vecka bäst före datum är den godaste och den har 40% fetthalt. Men som sagt det fungerar även med den du köpt och ju mer smaksättning man har desto mindre känner man denna bismak och en del kanske inte alls känner den för man är så van vid den.