Gör den här himmelskt goda hallon- och blåbärsglassen! Den går bra att göra både med och utan glassmaskin men som alltid blir resultatet bäst med glassmaskin - krämigare och utan iskristaller.
Hallon och blåbärsglass, toppa med några bär som du sparat till garnering.
Blanda ägg- och sockersmeten med den vispade grädden och de mosade bären. Det går bra att använda elvisp på lägsta hastighet.
Alla ingredienser tillsatta.Glass-smeten.
Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar. Brukar ta ca 20 min.
Utan glassmaskin: Häll i en plastburk och ställ in i frysen. Rör om en gång i halvtimmen de första 2 timmarna.
Vid servering: Garnera gärna med blåbär och hallon. Om glassen stått i frysen länge, låt den gärna stå i kylskåp någon timme innan servering eller i rumstemperatur 20 min så den tinar lite och blir lite mjukare.
Näringsvärde per portion (177 g): 389 kcal, 17 g kolhydrater, 34 g fett, 6 g protein, 2 g fibrer
LCHF Tips
Ersätt strösockret med sötningsmedel och ta äkta vaniljpulver istället för vaniljsocker.
Tips för att undvika tillsatser
Fri från tillsatser (till skillnad från nästan all köpt glass).
Hållbarhet och förvaring
Håller sig i frysen minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Knut
️ Skrivet av Susanne
Ja det tror jag, enda risken är väl att glassen blir isigare då kokade bär kanske blir lite blötare. Annars kan man ju alltid tillsätta sylt istället och då kan man även minska på sockret eftersom sylten innehåller både bär och socker. Tillsätt mängd efter behag, men minst 1 dl sylt skulle jag säga. Bara att röra om och smaka av!
️ Skrivet av Knut
Kan man koka bären innan???
webmaster
Svar till
mikael linköping
️ Skrivet av Susanne
Jag har nog faktiskt aldrig gjort värmd smet, inte som jag kommer ihåg iaf. Det är ju mycket mer jobb med det, blir massa äggvitor över och jag tycker den här enkla glassen blir så otroligt god. :)
️ Skrivet av mikael linköping
En helt fantastisk god glass
Vad tycker du blir skillnad på värmd smet och inte ?
webmaster
Svar till
Rebecca
️ Skrivet av Susanne
Ja det gå bra men ett tips är att inte köpa den grädden med lång hållbarhet då den har en bismak av kokt grädde eftersom de höjer temperaturen högre i den grädden för den ska hålla längre. Den färska äkta grädden med ca 1 vecka bäst före datum är den godaste och den har 40% fetthalt. Men som sagt det fungerar även med den du köpt och ju mer smaksättning man har desto mindre känner man denna bismak och en del kanske inte alls känner den för man är så van vid den.
️ Skrivet av Rebecca
Hej!
Hur hög fetthalt bör man ha på grädden? Har köpt 36% vispgrädde. Funkar det?
Mvh
Rebecca
webmaster
Svar till
Anonym
️ Skrivet av Susanne
Roligt att höra att du gillar glassen! :)
️ Skrivet av Anonym
Mums....var nog den godaste glass jag har ätit på jätte länge:P Tack för att du la upp detta goda recept. Ska nog använda det till min dotters vuxenkalas.
webmaster
Svar till
smaktestaren
️ Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
️ Skrivet av smaktestaren
Jag provade att göra glassen i min nya glassmaskin( har en likadann som du) glassen blev super god, den godaste jag har ätit. tack för att du la ut reseptet:D
️ Skrivet av yoghurt
Glassen blev jätte god!!!!!!!
webmaster
Svar till
LillaJag
️ Skrivet av Susanne
Det går nog bra, det som kan hända är att päronbitarna blir lite isiga eftersom päron är vattnigare än bär. Sen så blir det förstås annan smak. Bär är ju syrliga och inte så vattniga och passar därför väldigt bra i glass.
️ Skrivet av LillaJag
Måste man bara ha bär? Kan man inte använda sig av hackade päronsbitar? :)
webmaster
Svar till
Veronika
️ Skrivet av Susanne
Javisst det går bra med färska bär. Det blir allra godast.
️ Skrivet av Veronika
kan man ha färska bär?
webmaster
Svar till
Sara
️ Skrivet av Susanne
Ja det går men det blir godare om man tinar dem och mosar dem. Det blir mindre isigt och mera smak från bären då.