Hallonglass

Ingredienser:
Glass:
- 250 g hallon frysta eller färska
- 3 dl vispgrädde
- 2 st ägg
- 3 msk florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
Ev: Servering:
- ev. ca 100 g hallon frysta eller färska
Utrustning:
- ev. glassmaskin
-
Låt hallonen tina helt eller halvt.
Mixa hallonen till en slät smet.
- 250 g hallon frysta eller färska
Halvtinade hallon. Mixade hallon. -
Vispa grädden medelhårt.
- 3 dl vispgrädde
Vispad grädde. -
Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker.
- 2 st ägg
- 3 msk florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
Ägg, florsocker, vaniljsocker. Vispa. -
Blanda ihop äggsmeten med de mixade hallonen och vispade grädden.
Tillsätt grädde och hallon. Blanda. -
Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills maskinen tycker den är klar.
Utan glassmaskin: Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om var 30:e minut de första två timmarna. Frys ytterligare minst 1 timme.
I glassmaskin. Färdig hallonglass. -
Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering. Om du har frysta hallon låt även dessa tina. Tippa upp glassen i en form eller på ett fat. Lägg hallonen över glassen. Servera! Ät och njut!
- ev. ca 100 g hallon frysta eller färska
Läs gärna:
- Skaffa en glassmaskin! - Godare glass med glassmaskin!
Näringsvärden
Tips & tricks
Planeringstips
Hållbarhet och förvaring
jag är allergisk

webmaster
Du kan ersätta hälften av grädden med turkisk yoghurt. Eftersom grädde får större volym när man vispar den kan du gärna ta lite mer turkisk yoghurt än volymen grädde du ersätter. Kanske ungefär 1.5 gånger mer.
När du vispar grädden kan du vispa den lite lösare. Men det är inte jättenoga.
Kul att du gillar min receptsajt! ;)
Tack för en fin sida förresten! :)
Underbart med glass utan massa skumma tillsatser i...:)
Jag hade i frysta hallon och dom var så himla stora, så nästa gång ska jag prova att tina dom innan jag har i dom, och köra sönder dom lite med vispen.
Annars tyckte jag konsistensen på glassen var hur bra som helst! :)
Stort tack för detta recept! Ska snart prova det igen! Och även med andra bär å frukter! :)

webmaster

webmaster
jättegod dessutom.
Väl värt att prova!

webmaster
Kan verkligen rekommendera er att prova den!!!