Mycket enkelt glassrecept på hallonglass utan krångel och glassen blir så god! När man gör hemgjord glass med riktiga råvaror inser man hur glass ska smaka!
Tid: Med glassmaskin ca 40 min, utan glassmaskin ca 4 timmar, varav 10 min jobb
Näringsvärde per portion (117 g): 250 kalorier, 9 g kolhydrater, 22 g fett, 4 g protein, 2 g fibrer
Tips & tricks
Vill man att glass-smeten ska bli ännu fluffigare så kan man dela äggen och vispa äggvitorna för sig och vända ner i glass-smeten.
Planeringstips
Glassen kan göras flera månader i förväg och förvaras i frysen.
Hållbarhet och förvaring
Glassen håller sig minst 6 månader i frysen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Ola
Köpta hallon är syrligare. Hur mycket socker ska jag ha om jag köper hallon?
️ Skrivet av susanne
hmmmm kan man byta ägg med nåt annat
jag är allergisk
️ Skrivet av Moa
Jag hade ett paket med frysta hallon så när jag tog ut dem ur frysen kavlade jag lite på påsen, när de är frysta går de sönder mycket lättare, :). Jag vill inte ha hela hallon i utan tycker det är godare när de är i småbitar, :).
webmaster
Svar till
Linda
️ Skrivet av Susanne
Du kan ersätta hälften av grädden med turkisk yoghurt. Eftersom grädde får större volym när man vispar den kan du gärna ta lite mer turkisk yoghurt än volymen grädde du ersätter. Kanske ungefär 1.5 gånger mer.
När du vispar grädden kan du vispa den lite lösare. Men det är inte jättenoga.
Kul att du gillar min receptsajt! ;)
️ Skrivet av Linda
Glassen vart riktigt god, men skulle nog önska en mindre gräddig smak. Hur kan jag göra då? När man vispar grädden, ska den vara ganska lös eller lite tjockare? Tack för en fin sida förresten! :)
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl