125 °C i mitten av ugnen i 40 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Vispa äggvitan till hårt skum med elvisp. Tillsätt socker, vaniljsocker, hjorthornssalt och potatismjöl och rör ihop alltihop försiktigt med en sked till en jämn smet.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att ha lite avstånd mellan klickarna eftersom de växer i ugnen.
Klicka ut små klickar så att det blir ca 30 st så blir de lagom stora - färre klickar ger större maränger.
Grädda mitt i ugnen i 125 grader i 40 minuter.
Låt svalna på plåten. Förvara marängerna i en burk med lock.
Så här ser de spröda marängerna ut. De är mycket sprödare och inte lika toppiga som vanliga maränger.
Mums för sött! Stämmer sockermängden? Lite väl sockrigt även för mig. Nybörjare på maränger.
️ Skrivet av Annika
Hej! Detta recept låter spännande! :) Måste prova! :) Har ju bara gjort med äggvita, ättika och socker. Tack för din webbsida. Den är grymt bra! :) Varma hälsningar Annika :)
️ Skrivet av joel
för söt blä:p
webmaster
Svar till
Catrine
️ Skrivet av Susanne
Ja det kan man undra! ;) Tack för påminnelsen!
️ Skrivet av Catrine
fråga till webmaster: när kommer det " vanliga" receptet ?
️ Skrivet av Nadja
Jag tyckte de var super goda! gjorde de själv /Maria 11 år
Svar till
Anonym
️ Skrivet av ano
Byt ut mot florsocker å bikarbonat
️ Skrivet av Natalie
Azzå, jag har redan gjort dom men azzå jag har inte smakat för att jag håller på oh grädda dom :P
️ Skrivet av Agnes
De här marängerna kan jag verkligen rekommendera! de är bara så goda till glass.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till saara: Tack för påminnelsen! Jag ska lägga upp det snart. Jag skriver upp det på min kom-ihåg-lista!
️ Skrivet av saara
fråga till webmaster:
när kommer det " vanliga" receptet ?:)
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till mimmi: Ja i det här receptet måste det vara hjorthornssalt för att marängerna ska bli spröda. Men det kommer snart ett annat recept på "vanliga" maränger som man gör med bara äggvita och strösocker.
️ Skrivet av mimmi
måste man ha hjorthornssalt?
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till anonym: Du kan byta ut hjorthornssalt mot bikarbonat men det är inte säkert att de blir lika spröda då.