Vispa äggvitan till hårt skum med elvisp. Tillsätt socker, vaniljsocker, hjorthornssalt och potatismjöl och rör ihop alltihop försiktigt med en sked till en jämn smet.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att ha lite avstånd mellan klickarna eftersom de växer i ugnen.
Klicka ut små klickar så att det blir ca 30 st så blir de lagom stora - färre klickar ger större maränger.
Grädda mitt i ugnen i 125 grader i 40 minuter.
Låt svalna på plåten. Förvara marängerna i en burk med lock.
Mums för sött! Stämmer sockermängden? Lite väl sockrigt även för mig. Nybörjare på maränger.
️ Skrivet av Annika
Hej! Detta recept låter spännande! :) Måste prova! :) Har ju bara gjort med äggvita, ättika och socker. Tack för din webbsida. Den är grymt bra! :) Varma hälsningar Annika :)
️ Skrivet av joel
för söt blä:p
webmaster
Svar till
Catrine
️ Skrivet av Susanne
Ja det kan man undra! ;) Tack för påminnelsen!
️ Skrivet av Catrine
fråga till webmaster: när kommer det " vanliga" receptet ?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl