En drömgod glassmarängtårta som även kallas för dajmtårta. En god marängbotten med gräddig lyxig glass ovanpå som man antingen tar hackad mandel och choklad i eller dajm. Receptet är enkelt att göra och går bra att förbereda och sedan ta fram ur frysen när gästerna kommer!
Hasselnötter kan bytas ut mot valnötter, puffat ris (vårgårdaris) eller Rice Krispies.
Hållbarhet och förvaring
Tårtan kan förvaras i frysen upp till 3 månader så den kan förberedas i god tid! Om inte all glasstårta går åt kan den återfrysas också och ju mindre tinad den var desto bättre blir återfrysningen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Sofia
Skulle vilja göra Daimbakelser. Skulle man kunna baka maräng i muffinsplåt? Om man tar samma mängd som i Daimtårta, hur lång tid i ugnen då? (Glassen är ju lätt att ha i muffinsplåt :-) )
️ Skrivet av Kajsa
För lång tid och för hög värme för marängen. 3 timmar i 125 grader är min rekommendation.
️ Skrivet av Angry
Vill tacka för receptet på mandelmarängbotten, det är helt fantastiskt bra! Utgår alltid ifrån det när jag gör egen "almondy" eller en enklare tårtor med grädde och frukt/bär. Ökar bara antalet äggvitor och sockermängden om jag använder en större form.
️ Skrivet av Stina Fister
Hej
Jag undrar om marängbotten ska vara mjuk ? Jag förvntade mig en hård, fluffig maräng, men den var mjuk !
Följde receptet. Det var jättegott, men frågan är om marängen ska vara seg/mjuk eller hård ?
Tack på förhand
️ Skrivet av Susanna
Tack för ett bra recept! Uppskattat på makens födelsedag! Nötterna gav en god smak till tårtan!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl