Enkelt recept på kiwiyoghurtglass, en god glass som är enkel att göra med kiwi och turkisk yoghurt. Receptet kan dubbleras och det går även att använda glassmaskin om man har en sådan.
Häll glass-smeten i en plastburk, sätt på locket och ställ in i frysen.
Låt stå i frysen i minst 4 timmar. Rör om en gång i halvtimmen under de första 2 timmarna för att minska iskristallerna. (Använd gärna en gaffel och tryck sönder det som fryst och rör om så blir glassen mindre isig.)
(Glass-smeten går även att köra i glassmaskin. Den blir då krämigare och mindre isig.)
Glassmeten i plastburk.
Låt tina en halvtimme i rumstemperatur eller en timma i kylskåp före servering.
(Ett tips är att ställa in det porslin man ska servera och äta glassen på i frysen före servering så de blir riktigt kalla. Då smälter inte glassen så den rinner ut särskilt mycket.)
Näringsvärde per portion (161 g): 247 kcal, 20 g kolhydrater, 16 g fett, 7 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Garnera gärna med en kvist citronmeliss. Man kan även servera med skivad kiwi.
Hållbarhet och förvaring
Glassen håller sig minst 3 månader i frysen.
Kommentarer och betyg
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Nu är receptet på kiwiyoghurtglassen uppdaterat med nya bilder steg för steg och sockermängden är nu 2 msk, tycker det räcker (var tidigare 4 msk) och jag tycker receptet är lagom till 2 portioner.
webmaster
Svar till
Pytt
️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet på kiwiyoghurtglassen! Ja ju mer och ordentligt man rör om under infrysningen desto krämigare och mindre isig blir glassen!
️ Skrivet av Pytt
Supergott! Jag har ingen glassmaskin, så rörde istället om en gång i timmen och tycker konsistensen blev jättebra. Det fryser ju såklart snabbast i kanterna, så rekommenderar att verkligen röra om ordentligt och skrapa loss det som stelnat på sidorna och i botten, samt att trycka sönder de bitar som stelnat med en sked eller gaffel.
webmaster
Svar till
Iza
️ Skrivet av Susanne
1. Proteinpulver har jag aldrig köpt så det har jag inget recept på. 2. Ta naturell yoghurt istället för grädde. 3. Sockermängden kan minskas så mycket man vill. Sockret kan också helt eller delvis ersättas med bär! Blanda ner blåbär och/eller hallon som du kan mosa om du vill. Det är både gott och nyttigt. 4. Sätt igång glassmaskinen med rotorbladet som roterar under tiden du häller i glass-smeten. Rotorbladet måste hela tiden rotera så du får inte stoppa maskinen under tiden.
️ Skrivet av Iza
Snälla, jag söker recept till glassmaskin som är gjord på proteinpulver dvs smalare och mindre socker i. Har någon ett recept på:
1. Proteinpulverglass
2. Mindre fet glass
3. Mindre socker (mindre kolhydrater)
4. VARFÖR fryser det fast på min isplatta istället för att bli glass?
Snart ger jag upp och lämar tillbaka maskinen.
Please help me!
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till anonym: Ta ungefär lika mycket vanligt strösocker, kanske något mer eftersom fruktsocker är sötare än socker. Jag tror att 4-5 msk strösocker blir bra.
️ Skrivet av anonym
hur mycket vanligt socker ska man ta om man byter ut emot det?
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till alda: Ja det bör gå bra.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till anonym: Du måste inte använda glassmaskin men om du gör det så blir den godare eftersom glassmaskinen rör om glass-smeten under infrysningen vilket gör att iskristallerna blir små vilket ger en mjukare och godare glass. Du kan om du använder glassmaskin äta upp glassen direkt efter att glassmaskinen är klar eller också fryser du in glassen om du vill äta den senare. Du behöver då inte röra om i glassen.
️ Skrivet av anonym
Ska man köra glassen i en glassmaskin först
️ Skrivet av alda
kan man byta ut kiwin mot annan frukt tex jordgubbar elr mango