Enkelt recept på kiwiyoghurtglass, en god glass som är enkel att göra med kiwi och turkisk yoghurt. Receptet kan dubbleras och det går även att använda glassmaskin om man har en sådan.
Näringsvärde per portion (161 g): 247 kalorier, 20 g kolhydrater, 16 g fett, 7 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Garnera gärna med en kvist citronmeliss. Man kan även servera med skivad kiwi.
Hållbarhet och förvaring
Glassen håller sig minst 3 månader i frysen.
Kommentarer och betyg
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Nu är receptet på kiwiyoghurtglassen uppdaterat med nya bilder steg för steg och sockermängden är nu 2 msk, tycker det räcker (var tidigare 4 msk) och jag tycker receptet är lagom till 2 portioner.
webmaster
Svar till
Pytt
️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet på kiwiyoghurtglassen! Ja ju mer och ordentligt man rör om under infrysningen desto krämigare och mindre isig blir glassen!
️ Skrivet av Pytt
Supergott! Jag har ingen glassmaskin, så rörde istället om en gång i timmen och tycker konsistensen blev jättebra. Det fryser ju såklart snabbast i kanterna, så rekommenderar att verkligen röra om ordentligt och skrapa loss det som stelnat på sidorna och i botten, samt att trycka sönder de bitar som stelnat med en sked eller gaffel.
webmaster
Svar till
Iza
️ Skrivet av Susanne
1. Proteinpulver har jag aldrig köpt så det har jag inget recept på. 2. Ta naturell yoghurt istället för grädde. 3. Sockermängden kan minskas så mycket man vill. Sockret kan också helt eller delvis ersättas med bär! Blanda ner blåbär och/eller hallon som du kan mosa om du vill. Det är både gott och nyttigt. 4. Sätt igång glassmaskinen med rotorbladet som roterar under tiden du häller i glass-smeten. Rotorbladet måste hela tiden rotera så du får inte stoppa maskinen under tiden.
️ Skrivet av Iza
Snälla, jag söker recept till glassmaskin som är gjord på proteinpulver dvs smalare och mindre socker i. Har någon ett recept på:
1. Proteinpulverglass
2. Mindre fet glass
3. Mindre socker (mindre kolhydrater)
4. VARFÖR fryser det fast på min isplatta istället för att bli glass?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl