Att använda ordet tryffel i namnet är bara för att folk ska klicka på receptet!
| Efterrätter
|
Chokladpaj med tryffel
Mycket god chokladpaj med tryffel som fyllning. Fantastiskt god och en lagom söt chokladdessert.
Tid: 2 timmar, 15 min
10 bitar
Ingredienser:
Pajdeg:
Fyllning:
- 2,5 dl vispgrädde
- 250 g mörk choklad
- 50 g smör
- 0,5 dl florsocker
Ev: Serveringsförslag:
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st pajform ca 24 cm i diameter
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (95 g): 453 kalorier, 32 g kolhydrater, 34 g fett, 5 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Chokladpajen kan förvaras minst 1 vecka i kylskåp eller minst 2 månader i frysen.
️ Skrivet av
Det är väldigt vilseledande att kalla det för "chokladpaj med tryffel". Även om det inte är med tryffelsvamp så är det inte chokladtryffel om det inte är format som en tryffelsvamp.
Att använda ordet tryffel i namnet är bara för att folk ska klicka på receptet!
Att använda ordet tryffel i namnet är bara för att folk ska klicka på receptet!
webmaster
Svar till
Agneta Brismar
️ Skrivet av
Jag förstår att du frågar och du är inte den första! 😊 Det här är chokladtryffel och det innehåller ingen svamp. Läs gärna tidigare kommentar angående detta, tror det är kommentar nr 6 efter den här. 😊 Chokladtryffel är smält choklad blandad med grädde, ev. smör och smaksättning.
️ Skrivet av
Ursäkta men var kommer tryffeln in i"bilden" eftersom det heter Chokladpaj med tryffel
webmaster
Svar till
Diana
️ Skrivet av
Ja det brukar jag oftast göra men missar det ibland så jag ska lägga till det i det här receptet! Tack för påpekandet! Vad roligt att du tycker om min blogg och måttomvandlingsverktyg! :)
️ Skrivet av
Hej! Du skriver i nästan alla recept att man inte ska gräva med dl-måttet utan helst väga. Så min undran är om du inte kan ange vikten också i receptet så man slipper gå in i det förvisso väldigt användbara måttomvandlingsverktyget? Det blir lite enklare så.
Tack annars för en underbar blogg, den enda mat/bakhjälpen jag använder numera!
Tack annars för en underbar blogg, den enda mat/bakhjälpen jag använder numera!