Kan man göra riktigt goda chokladmuffins utan vetemjöl och strösocker? Ja det kan man, här är beviset! Jag blev riktigt positivt överraskad första gången jag gjorde de här! De här LCHF-chokladmuffinsarna har väldigt lik smak och konsistens som vanliga chokladmuffins. Ingrediensen fiberhusk bidrar mycket till att man får den fina texturen i muffinsen.
Tid: ca 45 minuter varav 20 minuter i ugnen
18 st i bullformar eller 12 st stora muffinsformar
Näringsvärde per muffins, beräkat på 1 sats = 18 muffins (51 g): 183 kalorier, 8 g kolhydrater, 16 g fett, 5 g protein
Hållbarhet och förvaring
Går bra att frysa in och håller sig minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Elisabeth
Hej! De ser jätte goda ut! Har du ngt förslag på vad man kan ta istället för kvarg om man inte tål mjölkprodukter?
Tack för dina recept🙂
webmaster
Svar till
Isabella
️ Skrivet av Susanne
Vilken sorts stevia hade du? Det ska helst vara sötströ. Många andra sötningsmedel blir inte goda, särskilt om man tar mycket, det blir en väldigt otrevlig besk bismak.
️ Skrivet av Isabella
Nej.. Mina blev jätte äckliga tyvärr. Jag använde stevia och mörk hushållschoklad.
webmaster
Svar till
Lena
️ Skrivet av Susanne
Jag vet faktiskt inte, men bästa är att jämföra med recept på andra minimuffins, det är ungefär samma.
️ Skrivet av Lena
Hej!
Hur länge tror du man behöver grädda om man använder minimuffinsformar i en minimuffinsplåt?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl