Riktigt goda glutenfria pannkakor med få kolhydrater, utan vetemjöl, med vispgrädde och fiberhusk. Perfekt både för dig som äter enligt LCHF och/eller är glutenintolerant. Pannkakorna steker man precis som de vanliga. Den stora skillnaden är att varje LCHF-pannkaka är mycket mer mättande än vanliga. Om jag äter 2 st blir jag riktigt proppmätt! Jag har provat olika varianter på LCHF-pannkakor, detta är min favorit eftersom resultatet blir så likt vanliga pannkakor både smakmässigt och utseendemässigt. Fiberhusken gör att smeten håller ihop och man kan göra ganska tunna pannkakor som hänger ihop utan att de går sönder när man vänder dem.
Mycket goda glutenfria LCHF-Pannkakor som är enkla att göra.
Vispa med en handvisp någon minut och låt sedan stå och svälla ca 5 minuter.
Färdig pannkakssmet.
Hetta upp en stekpanna med en klick smör. När smöret slutat bubbla och blivit lite brunt är det dags att börja grädda pannkakorna.
Dags att börja steka.
Vispa i botten av smeten varje gång innan du häller smeten i stekpannan, annars kommer dina första pannkakor bli tunna och gå sönder och de sista bli väldigt tjocka.
Stek på medelhög temperatur. Häll upp lagom med smet i stekpannan. Stek ca 2-3 minuter på ena sidan, tills den stelnat ovanpå och fått fin färg under (lyft med stekspaden och kolla om du är osäker) och vänd och stek någon minut på andra sidan.
Tillsätt vaniljpulver till smeten för att få vaniljsmak.
Tips för att undvika tillsatser
Välj äkta färsk vispgrädde (ej lång hållbarhet). Stek i äkta smör.
Variationstips
Servera med andra bär t.ex. hallon, jordgubbar, tranbär. Vill man ha tjockare pannkakor kan man öka på mängden fiberhusk.
Hållbarhet och förvaring
Pannkakorna håller sig i kylskåp minst 5 dygn och kan även frysas.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Desiree
️ Skrivet av Susanne
Nu är receptet uppdaterat med antal kalorier!
️ Skrivet av Sofie
Hur många kalorier blir det per portion? :)
webmaster
Svar till
Marlene
️ Skrivet av Susanne
Vad kul! :)
️ Skrivet av Marlene
Mitt absoluta favoritrecept på pannkakor! Även barnens ;D.
️ Skrivet av Desiree
Hej! Sugen på att prova, men hur många kalorier är det per portion?
Mvh
Desiree
webmaster
Svar till
Charlotte
️ Skrivet av Susanne
Jag tror det. Skriv gärna hur det blev om du provar!
️ Skrivet av Charlotte
Hejsan.
Går det att använda laktosfri vispgrädde och mjölk?
webmaster
Svar till
Emil
️ Skrivet av Susanne
Nej det tror jag inte.
️ Skrivet av Emil
hej, kan man göra våfflor med detta recept?
webmaster
Svar till
Sara
️ Skrivet av Susanne
Om du inte steker i normalsaltat smör så kan det även vara gott med lite mer salt. Men bra att det blev gott ändå! :)
️ Skrivet av Sara
Jag tyckte smaken påminde mer om omelett än pannkakor, hade i en skvätt agavesirap så försvann den väldigt äggiga smaken. Men gott var det :-)
webmaster
Svar till
Monica
️ Skrivet av Susanne
Tack för att du delar med dig av bra tips!
️ Skrivet av Monica
Det här är ett jättebra recept, pannkakorna blir väldigt goda och mättande. Som svar på tidigare kommentarer: Det går utmärkt att byta mjölk mot vatten, det gör alltid jag. Fiberhusk suger åt sig väldigt mycket vätska så man måste börja vispa omedelbart man vänt ner det, annars är det närmast omöjligt att blanda i det. Om pannkakorna vill gå sönder, dra ner värmen rejält och låt dem steka länge på ena sidan innan du vänder. Lite extra husk kan också hjälpa.
️ Skrivet av Jannica
Mitt fiberhusk blandas inte alls med resten, det flyter bara upp till ytan, hur mycket jag än vispar. Har inte smakat än, får se om det funkar ändå. :/
webmaster
Svar till
Louise
️ Skrivet av Susanne
Tråkigt att höra! Prova stek på lägre temperatur längre tid.
️ Skrivet av Louise
Jag misslyckades kapitalt med mina pannkakor! Dom gick bara sönder när jag försökte vända dom. Har följt receptet helt.
webmaster
Svar till
Lena
️ Skrivet av Susanne
Varsågod! ;) Haha, vad trevligt, tack för att du skrev! ;)
️ Skrivet av Lena
Tack för ett kanonrecept. Pannkaksmiddag idag hemma och gjorde vanliga pannkakor till resten av familjen men alla fick smaka. Grabben (13 år) sa att "dina" pannkakor nog var godare än de vanliga som han annars slukar glatt.
webmaster
Svar till
Therese
️ Skrivet av Susanne
Ja det tror jag. Det går bra att blanda grädde och vatten. Varsågod! :)
️ Skrivet av Therese
Hej tänkte göra dessa pannkakor till crepes, tror du det fungerar? Sen så använder jag mig inte utav mjölk kan man blanda i lite vatten och öka grädden lite tror du? Eller vad blir bäst om jag utesluter mjölken, tror du?
Tack för en toppensida annars :)
webmaster
Svar till
Ida
️ Skrivet av Susanne
Varsågod och tack så mycket! :)
️ Skrivet av Ida
Tack för detta recept! Detta är den bästa receptsidan utan tvekan.