| Efterrätter
| Kladdkakor
|
Kärleksmumskladdkaka
Underbart god kärleksmumskladdkaka! En god krämigt kladdig kladdkaka med kärleksmumsglasyr. Kakan är den perfekta kombon för alla oss som älskar bakverk med choklad, i synnerhet kladdkaka och kärleksmums! Den passar perfekt till fikat eller till efterrätt. Enkelt recept, bara att sätta igång och baka!
Tid: ca 25 min jobb + ca 17 min i ugn + 2 timmar att stelna
ca 10 bitar
Ingredienser:
Kladdkaka:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 2 krm salt
- 1,5 dl vetemjöl
Kärleksmumsglasyr:
- 50 g smör
- 1 msk kakao
- 2,5 msk (färdigbryggt) starkt kaffe
- eller 2,5 msk vatten och 1 tsk snabbkaffepulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3,5 dl florsocker
Topping:
- 1-2 dl kokosflingor
Servering:
- ca 5 dl vispgrädde
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 17 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (132 g): 528 kalorier, 44 g kolhydrater, 37 g fett, 4 g protein
Hållbarhet och förvaring
Förvara kärleksmumskladdkakan i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor.
️ Skrivet av
Supergott! Receptet var perfekt!
️ Skrivet av
Hej! Såg så gott ut så skulle vela testa, går den här bra å frysa in? :)
️ Skrivet av
Blev så sugen på detta recept såg så god ut men ack så besviken jag blev, hade den i ugnen i 8 minuter och den blev så torr.
️ Skrivet av
Detta receptet fungerade verkligen inte. Jag brukar baka med dina recept och jag älskar det, men detta älskar jag inte. Kakan blev svampig och torr.