Baka den här ljuvligt goda nötmarängtårtan och ingen kommer bli besviken. Det är nästan svårt att beskriva i ord hur god den är med nötmaräng och den goda smörkrämen mellan toppad med vispad grädde och hackad choklad.
200 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Mät upp och mal hasselnötterna om du inte köpt färdigt hasselnötsmjöl.
Tips: Lägg nötterna på en skärbräda och klyv dem först för att se vilka som är mörka inuti och plocka bort dessa eftersom de är giftiga och smakar illa.
Rita 2 st runda cirklar på undersidan av 2 st bakplåtspapper ca 22 cm i diameter.
(Med undersida menar jag den sida som ligger mot plåten, det spelar ingen roll vilken du väljer, bakplåtspapper är likadant på båda sidor.)
Dela äggen och häll äggvitorna i en torr fettfri bunke. Spara äggulorna till krämen.
(Ska du göra krämen samma dag så kan du lägga äggulorna i en kastrull direkt. Annars så lägg dem i en liten skål och täck över med plastfolie och förvara i kylskåp.)
Näringsvärde per bit (112 g): 468 kcal, 32 g kolhydrater, 36 g fett, 6 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara tårtan i kylskåp. När man lagt på grädden så bör den ätas inom några timmar för att se tipptopp ut men den håller sig annars åtminstone 4 dagar i kylskåp.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Marianne Nordell
Tack för det härliga receptet på Nötmarängtårtan. Den är så makalöst god .
Jag har använt hackad mandel istället för nötter. Andra gången tog jag riven citron istället för vaniljsocker och det blev lika gott. Toppen!
Mvh
️ Skrivet av Tommy
Tack för din super hemsida. Provat flera recept och alla blivit omtyckta. 👍
️ Skrivet av Agnes och Britt - systrar
tydliga instruktioner, va mycket nära att lägga smeten på ”blyerts-sidan” av bakplåtspappret men blev påmind, tacktack!
jätte fin hemsida som är praktisk och går rakt på sak. det här var vår första besök på recepten.se men blir nog inte vårt sista..⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
️ Skrivet av Margareta Sundblom
Värt tiden det tar, jag bakar alltid på födelsedagar och lika uppskattat varje gång. Super!