Recepten.se – Recept> Efterrätter> Kladdkaka med inbakad kolakräm

Kladdkaka med inbakad kolakräm

En drömgod kladdkaka med inbakad kolakräm (karamelliserad mjölk / dulce de leche) som är så enkel att göra med detta recept.
kladdkaka med inbakad kolakräm
Kladdkaka med inbakad kolakräm serverad med vispad grädde och pudrad med florsocker.
Skriv ut   Mejla
Tid: 40 minuter varav 25 min i ugnen
Mängd: 6-10 portioner

Ingredienser:

Servering:

Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smörj en rund form ca 22 cm i diameter. (Tips: använd slickepott så går det snabbt och kladdfritt.)

    instruktion steg 1 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Smörj en form.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om tills allt smör smält.

    instruktion steg 2 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Smält smör.
  3. Knäck i äggen och tillsätt strösocker, vaniljsocker, kakao och salt till det smälta smöret i kastrullen. (Kastrullen ska vara borttagen från värmen på spisen.)

    Vispa ordentligt med en vanlig handvisp så det blir väl blandat.

    instruktion steg 3.1 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Tillsätt ägg, socker, vanilj, kakao, salt.
    instruktion steg 3.2 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Vispa ordentligt med handvisp.
    instruktion steg 3.3 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Smeten ihopvispad.
  4. Tillsätt vetemjölet. Vispa till en jämn smet med handvispen.

    instruktion steg 4.1 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Tillsätt vetemjöl.
    instruktion steg 4.2 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Vispa till en jämn smet.
  5. Häll hälften av smeten i den smorda runda formen och bred ut den. Bred på kolakrämen (d.v.s. den karamelliserade mjölken). Häll på resten av kladdkakesmeten ovanpå och bred ut den.

    instruktion steg 5.1 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Hälften av kladdkakesmeten utbredd i formen.
    instruktion steg 5.2 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Utbredd kolakräm.
    instruktion steg 5.3 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Resten av kladdkakesmeten utbredd ovanpå.
  6. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 25 minuter. Kladdkakan ska vara kladdig och "dallrig" i mitten.

    Låt kladdkakan svalna ordentligt.

    instruktion steg 6 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Grädda i ugnen.
  7. Servera kladdkakan ljummen eller kylskåpskall. Vispa grädden medelhårt och pudra över florsocker över kladdkakan

    instruktion steg 7 kladdkaka med inbakad kolakräm
    En bit kladdkaka med kolakräm, serverad med vispad grädde.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 10 portioner (124 g): 450 kcal, 44 g kolhydrater, 28 g fett, 6 g protein, 1 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven kladdkaka i kylen där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Anna
Jättegod och enkel att göra! Se bara till att kolasåsen är ordentligt täckt av chokladsmeten.
Skrivet av Karl
Smeten blev mycket tjockare än på bild och karamelliserade grädden började koka i ugnen. Dåligt recept
Skrivet av Viktoria
Svar till Lmao: du köper den färdig. Den finns bland bakprodukter och heter dulche de leche eller karamelliserad mjölk. /mvh
Skrivet av Lmao
Lol hur gör man kolasåsen!?
Skrivet av Tina Juhlin
Min mans och dotters favorit kladdkaka. I dag gör jag den till dotter som fyller år.

Så god och perfekt recept.

Tina
Skrivet av Patrik
Mängden deg är för liten receptet bör omarbetas
Skrivet av Heike
En enkelt recept. Fantastik Kladdkaka med inbakad kolakräm. Jag elsker kola. Jättegod!!! Tack sa mycket!!!
Skrivet av Christine
Låter gott. Kan kakan frysas? Vill ha portionsbitar....
Skrivet av Tulle
Otroligt lättlagat recept, men jag tyckte det blev så lite kaka att jag gjorde dubbel sats och använde hela burken dulce de leche. Men då var jag också tvungen att grädda den dubbelt så länge, för efter 25 minuter var den mer som en chokladpudding än en kladdkaka. Blev supergod, smakar underbart med vaniljglass!
Skrivet av Arvid T
vad god den är👍🙂🤩😎
Skrivet av Maria
Så himla god! Har gjort några grejer från den här sidan nu och allt blir verkligen helt fantastiskt bra! Näst på tur står antingen citronkladdkakan eller Bountykakan. Undrar vilken som är godast? 😊
Tack för en jättebra sida!
Skrivet av Bitte
Så himla god! Enkel att göra också. Rekommenderas verkligen. Har gjort några grejer från den här sidan nu och allt blir verkligen jättebra!
På tur nu står antingen citronkladdkakan eller Bountykakan. Undrar vilken som är godast😊.
Tack för en superbra sida!
Svar till Linda Skrivet av Susanne
Vad kul att läsa! Det låter om möjligt ännu godare med chokladknappar också! 😊 Tack för tips! 👍
Skrivet av Linda
Jag gjorde denna på jobbet. och dom äldre älska den och mina kollegor. men jag hade lite mörk choklad knappar i mellan också och den blev farlig god.
Svar till Erica Skrivet av Susanne
Ja den här kakan är farligt god det kan jag lova dig! :)
Skrivet av Erica
Låter farligt. Dolce de lecte brukar hamna i munnen. Så bäst köpa två haha men ska göra denna idag
Svar till Karl-Johan Skrivet av Susanne
Nej det är ju inte så noga när man smetar på! 😉 Kul att du tycker om receptet! 😊
Skrivet av Karl-Johan
Kul och enkelt recept! Smakar precis som man kan tro; Gött! Tyckte att det var svårt att smeta på lagren utan att det blir en "swirl", men det gör ju inget..
Svar till Susanna Skrivet av Susanne
Då har du köpt kondenserad mjölk och tyvärr är det för sent att koka den när du redan öppnat burken. Du kan använda den t.ex. till att göra bountykladdkaka. Köp istället karamelliserad mjölk när du vill göra den här kladdkakan.
Skrivet av Susanna
Hej!
På bilden är kolakrämen brun. När jag öppnar burken är den vit. Innebär det att jag först ska koka krämen i burken. Eller hur ska jag göra?
Mvh, Susanna
Svar till Marie Andersson Skrivet av Susanne
Om du menar lchf-receptet på kladdkaka så är ju den mycket tunnare och kompaktare i konsistensen och den är bara inne några minuter i ugnen så det smälter, då kan du lika gärna bara äta kolasåsen som tillbehör till den. Kolla dock om den osötade kolasåsen verkligen har lågt GI, mjölk innehåller ju mjölksocker (laktos) naturligt och det kan ge ett högt GI. 
Skrivet av Marie Andersson
Hej,
kan man baka den här kladdkakan av lchf-receptet till denna kolasås? det finns ju även osötad karamelliserad mjölk, som man kan söta själv med sötningsmedel =)
Svar till Mini Skrivet av Susanne
Ja.
Skrivet av Mini
Om man köper en burk karamelliserad mjölk, är den då redo att bara hällas över kladdkakan?
Svar till Micki Karlsson Skrivet av Susanne
Men tack snälla du!!! ❤️
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl