Kycklingkebab med kall sås

Snabbt, enkelt och jättegott med färdiga kycklingkebab-bitar i detta recept
Kycklingkebab med kall sås
Tid: 15 min
2 port

Ingredienser:

Kebabkryddad kyckling:

Kall sås:

Laktosfritt - Välj laktosfri crème fraiche eller skippa den kalla såsen.
Glutenfritt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

    Kebabkryddad kyckling:

  1. Mät upp olivolja, spiskummin, vitlökspulver, sambal oelek och salt i en djup tallrik.

    Rör om.

    olivolja och kryddor till marinaden
    Olivolja och kryddor till marinaden.
    marinaden blandad
    Marinaden blandad.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg den i marinaden och rör om.

    kycklingen i mindre bitar
    Kycklingen i mindre bitar.
    marinerad kyckling
    Marinerad kyckling.
  3. Hacka löken och skär paprika i strimlor.

    hackad lök och strimlad paprika
    Hackad lök och strimlad paprika.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret slutat bubbla är det lagom varmt.

    dags att börja steka
    Dags att börja steka.
  5. Stek kycklingen på hög värme några minuter så att det får färg på ena sidan.

    (Undvik att röra på köttet för då är det lätt att det blir kokt istället för stekt och får då heller ingen färg.)

    kycklingbitarna steks på ena sidan
    Kycklingbitarna steks på ena sidan.
  6. Vänd sedan på kycklingbitarna. Sänk värmen på plattan till svag-medel. Häll på lök och paprika.

    vänd kycklingbitarna
    Vänd kycklingbitarna.
    lägg på lök och paprika
    Lägg på lök och paprika.
  7. Låt steka på svag värme ca 5-10 minuter tills löken och paprikan är mjuk.

    Under tiden gör du den kalla såsen.

    stek på svag värme
    Stek på svag värme.
  8. Kall sås:

  9. Blanda crème fraiche med salt, vitlökspulver, paprikapulver och chilipeppar. Klart!

    (Du kan blanda direkt i crème fraiche-burken om du vill spara disk.)

    ingredienserna till den kalla såsen
    Ingredienserna till den kalla såsen.
    kalla såsen blandad
    Kalla såsen blandad.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (423 g): 687 kalorier, 15 g kolhydrater, 54 g fett, 34 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera som det är eller med mera grönsaker eller med t.ex. kokt bulgur, ris eller nudlar.

GI Tips

Servera som det är eller med mer grönsaker eller med fullkornsbulgur eller fullkornsris.

LCHF Tips

Servera som det är eller med mera grönsaker (med lågt GI).

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Mats Rydin
Grymt bra, har precis avnjutit en middag efter ditt recept. Det blev kanongott.
Svar till Diana Skrivet av Susanne
Tack för tips och roligt att höra att du/ni gillar mina recept! :)
Skrivet av Diana
Helt suverän rätt kycklingrätt som älskas av stora och små. Jag använder kycklingfile som jag skär i centimetertunna skivor för att bibehålla saftigheten. Jag har också tillsatt stark paprika för att få lite mer smak och färg på kycklingen. Tack Susanne för detta, alla som vi bjudit ber att få receptet!!
Svar till Mona Skrivet av Susanne
Javisst du kan ta vilka grönsaker du vill t.ex. sockerärtor, haricot vertes, wokgrönsaker, broccoli eller servera med sallad, gurka och tomater.
Skrivet av Mona
Hej, kan man inte ha i fler grönsaker än paprika? det känns lite tråkigt med bara paprika till. om det går vad rekommenderar du för grönsaker?

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest