Lägg de frysta eller färska/tinade kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra - för att de ska täckas jämnt av såsen.
Blanda crème fraiche, soja, sambal oelek och grädde i en bunke och rör om. (Om du använder äkta crème fraiche och vispgrädde så ta den större mängden sambal oelek och soja, använder du light-produkter så ta den mindre mängden. Smaka gärna av.)
Häll detta över kycklingfiléerna. Det är viktigt att filéerna täcks så mycket som möjligt av såsen.
Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 1,5 timmar. Om kycklingfiléerna är färska eller tinade så räcker det med 70 minuter.
Såsen kan separera sig om du använder kycklingfiléer som innehåller mycket vätska. Ta då en visp eller sked och rör runt lite så brukar det blanda sig. OBS! Var noga med att använda kokbar crème fraiche så se upp med light-produkter!
GI Tips
Servera med grönsaker och t.ex. fullkornsbulgur eller fullkornsris.
LCHF Tips
Servera tillsammans med grönsaker.
Tips för att undvika tillsatser
Undvik light-produkter. Ta äkta crème fraiche och äkta vispgrädde.
Variationstips
Crème fraiche kan bytas ut mot grädde helt eller delvis och tvärtom. T.ex. kan man ta 6 dl vispgrädde och 2 dl crème fraiche, så man kan ta det man har hemma. Om man smakar av såsen kan man anpassa mängden sambal oelek och soja efter egen smak. Om du tycker det är för starkt, ta mera grädde eller crème fraiche som neutraliserar smaken.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Fredrik Häll
Enkelt och väldigt gott. Tackar!
️ Skrivet av Jan
Helfestlig rätt med t.ex stekta champinjoner, en fräsch sallad och lite Cumberland därtill.
️ Skrivet av Maria
Jättegott och enkelt. Ett recept jag återkommit till i flera år.
️ Skrivet av Lilian
Lätt och enkelt. Jag är ofta rädd att mat ska bli för stark. Tog en tesk, sambal oelek. Blev kanon.
️ Skrivet av Camilla
Jättegott, snabbt och enkelt! Kortare tid om man använder kycklinglårfilé. Tog temperaturen och de var klara efter 30 minuter i ugnen.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl