️ Skrivet av
Om man vill ha en sås till kycklingen så kan man fräsa ett par vitlöksklyftor och en gul lök i lite olja i en wok panna eller liknande i några minuter. Tillsätt kanel och kardemumma och rör om tills allt är blandat. Stek ytterligare i några minuter.
Tillsätt en burk krossade tomater, tomatpuré och lite vatten, och låt det hela sjuda tills oljan syns i kanten runt såsen.
Mixa såsen med stavmixer och häll sedan tillbaka såsen i stekpannan på medium värme.
Tillsätt vad som finns kvar av marinaden, den grillade kycklingen, grädde, socker, paprika pulver, gurkmeja, Garam Masala och koriander.
Låt alltsammans småkoka minst 5 minuter eller tills kycklingen är helt färdig.
Smaka eventuellt av såsen med mer salt, citron juice och socker.
Jag bor i England sen många år tillbaks och gör Chicken Tikka Masala minst en gång i månaden. Så jag har ett bra recept om någon vill ha :)
Tillsätt en burk krossade tomater, tomatpuré och lite vatten, och låt det hela sjuda tills oljan syns i kanten runt såsen.
Mixa såsen med stavmixer och häll sedan tillbaka såsen i stekpannan på medium värme.
Tillsätt vad som finns kvar av marinaden, den grillade kycklingen, grädde, socker, paprika pulver, gurkmeja, Garam Masala och koriander.
Låt alltsammans småkoka minst 5 minuter eller tills kycklingen är helt färdig.
Smaka eventuellt av såsen med mer salt, citron juice och socker.
Jag bor i England sen många år tillbaks och gör Chicken Tikka Masala minst en gång i månaden. Så jag har ett bra recept om någon vill ha :)