| Fågel | GI | Grillat | LCHF | Lunch |

Indisk kyckling

Verkligen enkelt och jättegott blir detta recept på kyckling som marineras i crème fraiche med indiska kryddor.
indisk kyckling
Tid: 15 minuter + minst en timme i kylen
4 portioner

Ingredienser:

Servering:

Glutenfritt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Blanda crème fraiche, garam masala, ingefära, gurkmeja, kajennpeppar och salt.

    instruktion steg 1.1 indisk kyckling
    Ingredienser till marinaden.
    instruktion steg 1.2 indisk kyckling
    Marinaden ihopblandad.
  2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, i den storlek du önskar. Om du har kycklinglårfilé kan du ta dem som de är.

    Lägg kycklingbitarna i marinaden och rör om så att marinaden fördelar sig jämnt över kycklingbitarna.

    Låt stå i kylskåp minst en timme.

    Om du ska grilla kan du om du vill trä upp kycklingbitarna på spett.

    instruktion steg 2.1 indisk kyckling
    Lägg kycklingbitarna i marinaden.
    instruktion steg 2.2 indisk kyckling
    Blanda.
  3. Stek eller grilla kycklingbitarna. Stek/grilla i upphettad stekpanna/grill några minuter på varje sida tills köttet är genomstekt.

    Servera med t.ex. crème fraiche och salta jordnötter.

    instruktion steg 3.1 indisk kyckling
    Stek kycklingbitarna.
    instruktion steg 3.2 indisk kyckling
    Eller grilla.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med sallad, kokt bulgur/ris/quinoa och en klick crème fraiche eller turkisk yoghurt samt salta jordnötter.

GI Tips

Välj fullkornsris om du serverar med ris.

LCHF Tips

Servera med sallad, crème fraiche (ca 35% fetthalt) eller turkisk yoghurt (ca 10% fetthalt) och salta jordnötter.

Hållbarhet och förvaring

Den färdiga kycklingen håller sig minst 5 dygn i kylskåp och går också bra att frysa.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Christina
Om man vill ha en sås till kycklingen så kan man fräsa ett par vitlöksklyftor och en gul lök i lite olja i en wok panna eller liknande i några minuter. Tillsätt kanel och kardemumma och rör om tills allt är blandat. Stek ytterligare i några minuter.

Tillsätt en burk krossade tomater, tomatpuré och lite vatten, och låt det hela sjuda tills oljan syns i kanten runt såsen.

Mixa såsen med stavmixer och häll sedan tillbaka såsen i stekpannan på medium värme.
Tillsätt vad som finns kvar av marinaden, den grillade kycklingen, grädde, socker, paprika pulver, gurkmeja, Garam Masala och koriander.
Låt alltsammans småkoka minst 5 minuter eller tills kycklingen är helt färdig.

Smaka eventuellt av såsen med mer salt, citron juice och socker.

Jag bor i England sen många år tillbaks och gör Chicken Tikka Masala minst en gång i månaden. Så jag har ett bra recept om någon vill ha :)
Svar till Linda Skrivet av Susanne
Ja kanske det, berätta gärna hur det blev om du provar! :)
Skrivet av Linda
Hej. Tänkte höra om man kan använda samma kryddblandning och ha grädde och creme fraiche och ha kycklingen i ugnen istället. Så kanske det blir en god sås till också. ☺
Svar till GM Skrivet av Susanne
Om du vill byta ut crème fraiche i marinaden så måste det vara mot något annat som är kokbart med andra ord inte kvarg och jag tror inte att turkisk youghurt heller blir bra när den värms upp. Dock vet jag inte varför du vill byta ut crème fraiche. Det är både gott och nyttigt om du väljer den äkta varan med 34% fett, undvik däremot lätt-varianter fulla av tillsatser och skräp. Naturligt fett är nyttigt och mättande.
Skrivet av GM
Vad kan jag ta istället för creme freiche? Går det bra med turkisk yoghurt eller kvarg? :)

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest