Blomkål

blomkål
Blomkål är gott och nyttigt.

Blomkål kan ätas kokt eller rå. Blomkål är god i gratänger.

Blomkål kan kokas i lättsaltat vatten i ca 2 minuter, så blir den krispig och god. Kokas den längre blir den mjuk.

Blomkål är rik på fibrer och C-vitaminer.

Tillagning

Använd gärna termometer vid tillagningen för ett perfekt resultat.

Innertemperatur

Stoppa in en digital termometer med spetsens mitt i den största bitens mitt.

Rekommenderad innertemperatur för blomkål:

  • 87°C

Tillagningstips

Tillaga gärna blomkål i ugnen. Vid denna temperatur är den saftig och god.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Stektemperaturer direkt i mobilen

Innertemperatur lista kött Innertemperatur nötkött oxfilé

Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!

Appen uppdateras kontinuerligt.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av blomkål.

Energi: 29 kcal
Kolhydrater: 4 g
Protein: 2 g
Fett: 0 g
Fibrer: 2 g

Tips och info

Finns i affären:

Blomkål finns färsk i grönsaksdisken året runt. Fryst finns i frysdisken.

GI tips:

Blomkål har lågt GI och är perfekt LCHF-mat. Byt gärna ut potatis mot blomkål.

Pris:

ca 15-30kr/kg

Köptips:

Passa på när priset är lågt.

Ersätt med:

Broccoli.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest