Blomkål
Recept med Blomkål
Näringsvärden
Blomkål kan ätas kokt eller rå. Blomkål är god i gratänger.
Blomkål kan kokas i lättsaltat vatten i ca 2 minuter, så blir den krispig och god. Kokas den längre blir den mjuk.
Blomkål är rik på fibrer och C-vitaminer.
Tillagning
Använd gärna termometer vid tillagningen för ett perfekt resultat.
Innertemperatur
Stoppa in en digital termometer med spetsens mitt i den största bitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för blomkål:
- 87°C
Tillagningstips
Tillaga gärna blomkål i ugnen. Vid denna temperatur är den saftig och god.Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Stektemperaturer direkt i mobilen
Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!
Appen uppdateras kontinuerligt.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av blomkål.
Energi: | 29 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 4 g |
Protein: | 2 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 2 g |
Tips och info
Finns i affären:
Blomkål finns färsk i grönsaksdisken året runt. Fryst finns i frysdisken.GI tips:
Blomkål har lågt GI och är perfekt LCHF-mat. Byt gärna ut potatis mot blomkål.Pris:
ca 15-30kr/kgKöptips:
Passa på när priset är lågt.Ersätt med:
Broccoli.