Kycklingwok

Ett recept på kycklingwok med kycklinglårfilé som går riktigt snabbt att göra med wokgrönsaker!
Kycklingwok
Tid: 15 min
3 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna. Ha gärna en klick smör också så ser du lätt när det är lagom varmt (när smöret slutat bubbla).

    olja och smör
    Olja och smör.
  2. Stek kycklingbitarna några minuter på varje sida så de får färg. Krydda med salt, chilipeppar, paprikapulver och svartpeppar.

    Tillsätt vitlök, vitlökspulver eller pressade vitlöksklyftor.

    kycklingbitar steks
    Kycklingbitar steks.
    kycklingbitar kryddas
    Kycklingbitar kryddas.
  3. Häll på de frysta wokgrönsakerna. Låt allt bli varmt, rör om då och då.

    (Om det blir mycket vätska från grönsakerna, låt det mesta koka bort. Rör om då och då. Blir det ingen vätska så kan du sänka värmen på plattan och steka under omrörning då och då.)

    wokgrönsaker steks
    Wokgrönsaker steks.
  4. När allt blivit varmt och kycklingen är genomstekt är det klart!

    färdig kycklingwok
    Färdig kycklingwok.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (351 g): 363 kalorier, 9 g kolhydrater, 21 g fett, 33 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera gärna med nudlar eller kokt bulgur.

GI Tips

Servera som det är eller med fullkornsbulgur.

LCHF Tips

Välj wokgrönsaker med stor andel grönsaker som har lågt GI, grönsaker som växt ovan jord är ett bra riktmärke. Servera som det är eller med en klick crème fraiche.

Variationstips

Vill man spara ytterligare lite tid finns färdiga kryddmixer att köpa. Santa Maria har många olika sorter.

Planeringstips

Man kan om man vill röra ihop olja och kryddor och låta kycklingköttet ligga och marinera en eller flera timmar innan. Ta så mycket olja som köttet suger upp. Stek sedan i marinaden.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Anna Ahl
Hej. Bjöd på detta till Agnetas 10 års kalas och blev SUCCEE. Tack Susanne Jarl! Dock blev det ALLTFÖR mycket peppar i, pepparkvarnen pajade...
Skrivet av Karin
Hej! Jag undrar varför olja är bättre än andra matfett när man wokar? Hur skiljer sig olika matfett åt när man steker? Det ser ut som en väldigt god maträtt!
Svar till Peter Lindgren Skrivet av Susanne
Låter som en god middag! :) Ja den är lite klurig att stava rätt, man får fuska med copy & paste annars ;)
Skrivet av Peter Lindgren
Idag bjuder jag familjen på denna wok plus lite bladspenat (hustrun gillar det). Till efterrätt blir det strachiatellamouss'en, lätt att göra, svårt att stava rätt...
Skrivet av Lotta
Gott och enkelt!! och ännu godare blir det med kall vitlökssås till...

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest