Häll på de frysta wokgrönsakerna. Låt allt bli varmt, rör om då och då.
(Om det blir mycket vätska från grönsakerna, låt det mesta koka bort. Rör om då och då. Blir det ingen vätska så kan du sänka värmen på plattan och steka under omrörning då och då.)
Välj wokgrönsaker med stor andel grönsaker som har lågt GI, grönsaker som växt ovan jord är ett bra riktmärke. Servera som det är eller med en klick crème fraiche.
Variationstips
Vill man spara ytterligare lite tid finns färdiga kryddmixer att köpa. Santa Maria har många olika sorter.
Planeringstips
Man kan om man vill röra ihop olja och kryddor och låta kycklingköttet ligga och marinera en eller flera timmar innan. Ta så mycket olja som köttet suger upp. Stek sedan i marinaden.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Anna Ahl
Hej. Bjöd på detta till Agnetas 10 års kalas och blev SUCCEE. Tack Susanne Jarl! Dock blev det ALLTFÖR mycket peppar i, pepparkvarnen pajade...
️ Skrivet av Karin
Hej! Jag undrar varför olja är bättre än andra matfett när man wokar? Hur skiljer sig olika matfett åt när man steker? Det ser ut som en väldigt god maträtt!
webmaster
Svar till
Peter Lindgren
️ Skrivet av Susanne
Låter som en god middag! :) Ja den är lite klurig att stava rätt, man får fuska med copy & paste annars ;)
️ Skrivet av Peter Lindgren
Idag bjuder jag familjen på denna wok plus lite bladspenat (hustrun gillar det). Till efterrätt blir det strachiatellamouss'en, lätt att göra, svårt att stava rätt...
️ Skrivet av Lotta
Gott och enkelt!! och ännu godare blir det med kall vitlökssås till...
️ Skrivet av Dalida
Nu ska ge mig på o tillaga den här rätten och det blir första gången som jag lagar mat själv :D Mamma lär bli väldigt glad och överraskad! :)
webmaster
Svar till
hejsan!
️ Skrivet av Susanne
Ja visst!
️ Skrivet av hejsan!
kan man använda en annnan såås? :D
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Madeleine: Egentligen kan man nog ta vilka grönsaker som helst som går att steka. Jag kan rekommendera broccoli, minimajs, brytbönor, zucchini, purjolök. Champinjoner är nog också gott.
️ Skrivet av Madeleine
Wokgrönsaker, de man köper på påse (t.ex findus) är inte så gott, så vad kan man ha för grönsaker om man vill göra det helt själv? tack på förhand.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Adam: Chutneysåsen är en flytande sås som man köper färdig, men det finns säkert recept på hur man kan göra egen chutneysås också. Chutneysåsen eller chilisås är ganska kryddig men vill man ha mer krydda kan ta någon chili-peppar-blandning och salt.
️ Skrivet av Adam
Hej, det där med chutney såsen gör man det till en flytande sås eller tar man det som det är? Sedan vill jag gärna veta vad man kan ha för kryddor till detta så det blir extra gott?
Med vänliga hälsningar Adam
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till erica: Det beror ju på vad du är allergisk mot och vilken sorts nudlar, sås etc man köper. Läs på innehållsförteckningen på förpackningarna.
️ Skrivet av erica
kan allergiska äta detta?
️ Skrivet av hej
Det är jätte gott
️ Skrivet av emma
det här ska göra, men räkor ist. för kyckling o med soya ist. för den andra såsen, då blir det säkert smaskens :P
️ Skrivet av Camzi
Snabbt och gott! =)
️ Skrivet av juryn....
helt okej...
️ Skrivet av =(
Det här smakade inte bra
️ Skrivet av Linda
Mjammi! =) jätte gott tur att min kompis sa vart jag skulle gå in för att äta rätt mat! =) tummen upp , JA! =) *MUMS*
️ Skrivet av Josef Nilsson
De var en riktig delikatess, smaskens, Mmm ja gillar verkligen sånna hära underbara måltiden.. tummen upp för denna smarriga sak
️ Skrivet av Saara knobloch
det var jätte smarrigt *mumms* verkligen något jag rekomenderar för sånna matvrak som mig. tack recepten.se.. ha en bra fortsätt middag! MvH Saara.k