Recepten.se – Recept> GI> Currykyckling

Currykyckling

Snabbt och gott recept med kyckling kryddad med curry. Det går bra med kycklinglårfilé eller kycklingfilé. Kycklinglårfilén blir allra godast. Bacon och salta jordnötter gör att det blir extra gott!
Currykyckling
Currykyckling - kyckling i currysås med paprika och bacon serveras med kokt ris. Mycket gott och enkelt recept.
Skriv ut   Mejla
Tid: 20 min
Mängd: 3 portioner

Ingredienser:

Ev: Serveringsförslag:

Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör.

    Förbered det du vill servera med som tar tid t.ex. kokt bulgur eller ris.

    stekpanna med smör
    Stekpanna med smör.
  2. Lägg kycklingstrimlorna i stekpannan och strö över curry, salt och peppar.

    Stek några minuter på medelhög temperatur, rör om och fortsätt steka.

    strimlad kyckling
    Strimlad kyckling.
    krydda på kyckling
    Krydda på kyckling.
    kyckling med kryddor steks
    Kyckling med kryddor steks.
  3. Strimla paprika och bacon. Låt steka tillsammans med kycklingen.

    strimlad paprika och bacon
    Strimlad paprika och bacon.
    stek tillsammans
    Stek tillsammans.
  4. Rör sist ner crème fraiche och låt allt koka ca 5 min. Kycklingen och bacon ska vara genomstekt. Smaka av med curry och salt så att du får önskad smak.

    tillsätt crème fraiche
    Tillsätt crème fraiche.
    småkoka i stekpannan
    Småkoka i stekpannan.
  5. Strö gärna över lite salta jordnötter vid servering.

    Servera med valfria tillbehör t.ex. kokt ris och kokt broccoli.

    currykycklingen serverad med kokt ris
    Currykycklingen serverad med kokt ris.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (375 g): 692 kcal, 6 g kolhydrater, 53 g fett, 48 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med kokt ris, bulgur (ej glutenfritt) eller quinoa samt grönsaker.

GI Tips

Servera med fullkornsris, fullkornsbulgur (ej glutenfritt) eller quinoa.

Variationstips

Ta philadelphiaost istället för crème fraiche.

Kommentarer och betyg

  1   2   nästa sida
Skrivet av Carin
Tack för många goda och enkla recept!
Currykycklingen var riktigt god. Jag använde kycklinglårfilé.
Istället för creme fraiche tog jag turkisk youghurt.
/Carin
Skrivet av Aisha
Sjuuukt gott, la till lite chilli och bjöd hela familjen. Dem tyckte det var jättegott, och jag med. Tack så mycket!
Skrivet av FOODLOVER48
Den här rätten var en katastrof! Dåligt konstruerad och osmaklig. Hur mycket är en portion ris förresten?
Skrivet av Raymond
Måste säga att jag sökt igentligen efter ett recept på "creme fraiche" - lol. Men hittade detta och jag ångrar ingenting. Ett mycket enkelt recept som är super gott!! Kyckling o bakon är en klassiker, men med creme fraiche och curry.... det är såååå gott! TACK!!
Skrivet av Angelica Rissanen
Supergott! Lägger dock till mer créme fraiche, lite körsbärstomater och tar bort baconet. 👌🏽
Svar till Peter Brandt Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet!
Skrivet av Peter Brandt
Bra recept, maten blev jättegod!
Svar till Annie Skrivet av Susanne
Jag tror dig, det låter gott med mango chutney! Tack för tipset!
Skrivet av Annie
Nu har även jag tillagat denna simpla rätt dock tillsatte jag även mango chutney för en lite sötare och mildare currysmak... mycket gott...
Svar till Frida Skrivet av Susanne
Vad roligt! Tack själv för bra tips och för att du skrev! :)
Skrivet av Frida
Jag har gjort det här receptet flera gånger nu och vill bara säga tack för härligt recept!! Så lätt och snabbt att göra!

Ett tips om man inte vill ha torr kyckling är o steka paprika o bacon separat och sedan lägga i.

Och att lägga till gurkmeja för extra mycket gul färg ;)
Svar till Mia Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet! :)
Skrivet av Mia
Testade currykycklingen idag, det blev jättegott! Jag är en total nybörjare i köket men ditt recept var väldigt lätt att följa. Tack för en härlig måltid!
Svar till Kalle Skrivet av Susanne
Tack, jag har nu förtydligat det och bytt till ris som förstahandsförslag!
Skrivet av Kalle
Obs det är gluten i bulgur! Artikeln är märkt som glutenfri
Svar till Josefin Skrivet av Susanne
Ja du kan strimla kyckling dagen innan och förvara i kylskåp. Köttfärs som ju är väldigt finfördelat kött håller sig ju minst ett dygn i kylskåp innan den blir dålig. Annars finns även färdigstrimlad kyckling att köpa nuförtiden. 
Svar till Ingegärd Öhman Skrivet av Susanne
Kul att du gillar receptet! :)
Skrivet av Josefin
Jättegott. Perfekt när det går fort. Jag undrar, tror du man kan strimla kyckling dagen innan och förvara i kylen, för att det ska gå ännu snabbare när det är dax att laga, eller tror du den hinner bli dålig?
Skrivet av Ingegärd Öhman
Jag har i dag ätit denna rätt. Kommer att göra den flera gånger. Så otroligt enkelt och gott.
Tack.
Svar till rasmus Skrivet av Susanne
Ja prova! Hoppas du gillar det! :)
Skrivet av rasmus
Tack för alla kommentarer, jag små nojjig göra vissa saker, men detta ska jag lätt prova! xD
10 st kan nt ha fel ^^ :P
Skrivet av Gunvor
Använde smaksatt creme fraiche med paprika och chili. Det blev lite "sting" i det och jättegott.
Skrivet av Catti
Mycket gott!
Skrivet av Joanna
Super enkelt och gott! Hade i lite sweet chili sås, ! Blev supergott
Svar till Kim 20år5 Skrivet av Susanne
Vad bra, roligt att höra att det blev så bra!
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl