Schweizernötkladdkaka
Baka snabbt och enkelt denna lyxiga kladdkaka toppad med schweizernötchoklad och servera som dessert eller lyxigt fika. Så otroligt god och så liten arbetsinsats - med andra ord ett perfekt recept! Kakan är dessutom glutenfri.
Tid: ca 30 minuter + minst en timme att svalna och stelna
10 bitar
Ingredienser:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl mandelmjöl
- 4 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 200 g schweizernötchoklad
Servering:
- ev. ca 5 dl vispgrädde
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 24 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 18 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (78 g): 370 kalorier, 25 g kolhydrater, 27 g fett, 6 g protein
Variationstips
Ta hasselnötsmjöl istället för mandelmjöl.
Hållbarhet och förvaring
I kylskåp håller den sig minst 2 veckor. Kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.