Recepten.se – Recept> Småkakor> Kokoskakor

Kokoskakor

Dessa klassiska och goda kokoskakor som även kallas kokostoppar gör du snabbt och lätt som en plätt!
Kokoskakor
Goda kokoskakor som är enkla och går snabbt att göra.
Skriv ut   Mejla
Tid: 30 minuter, varav 12 minuter i ugnen
Mängd: ca 35 st

Ingredienser:

Glutenfritt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i 12 minuter med över- och undervärme eller varmluftsfunktion

Baka kokoskakor så här:

  1. Mät upp smöret och låt det ligga framme så att det blir rumsvarmt.

    smör
    Smör.
  2. Mät upp ägg och strösocker i en bunke.

    Vispa till en ljus och pösig smet med elvisp.

    ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    ägg och strösocker vispat
    Ägg och strösocker vispat.
  3. Tillsätt det rumsvarma smöret och kokosflingor.

    Rör snabbt ihop till en jämn smet (gärna med elvisp).

    smör och kokosflingor tillsatt
    Smör och kokosflingor tillsatt.
    kokoskaksmeten klar
    Kokoskaksmeten klar.
  4. Låt smeten stå 10-15 minuter så att kokosflingorna suger upp en del vätska och smeten blir fastare.

    Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller non-stick-beläggning.

    Forma kaksmeten till toppar, kokostoppar.

    kokostoppar
    Kokostoppar.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 12 minuter. (Även i varmluftsugn 175°C.)

    Kokoskakorna ska få gyllene färg på undersidan och toppen.

    gräddade kokoskakor
    Gräddade kokoskakor.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per kaka (14 g): 66 kcal, 4 g kolhydrater, 5 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer

Tips & tricks

Kakorna blir godast om du använder smör och inte margarin.

Variationstips

Riv gärna ner citronskal i smeten.

När kokoskakorna är klara och svalnat, doppa botten och en liten bit upp i smält choklad!

Hållbarhet och förvaring

Kokostopparna håller sig minst 1 vecka i rumstemperatur. Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Aisha
Så goda jag älskar dom tack så mycket
☺️
Skrivet av Esmeralda
Jättebra recept! Supergoda!
Skrivet av Olof
Jag vet inte vad som gick fel. Följde receptet till 100%
Alldeles for torr deg. Gick inte att forma degen Fick tillsätta mer ägg. Super torra efter gräddning.
Skrivet av Hany
tack så jättemycket för typiskt
Skrivet av judit
Ang kokoskakor. Alla har inte Susannes precision med elvispen, d v s att det rör sig om sekunder. Min erfarenhet
är att det är bäst att när man bakar kokoskakor så smälter
man smöret, för övrigt följ receptet, och rör ihop de
resterande ingredienserna, så är det inte risk att kokos-
kakorna "flyter ut". Susanne´s blev fina på hennes vis,
men alla blir det inte.
Skrivet av judit
kokostoppar ska inte vispas med elvisp, då håller de inte
formen. Rör ihop allt istället.
Skrivet av Lovisa
Hej receptet på dina kokoskakor var jättegoda och jag tyckte att det var bra att man såg bilder på hur sakerna skulle se ut och jag tyckte att de var enkla att göra/ med vänlig hälsning Lovisa
Svar till Ulla Skrivet av Susanne
Häll smeten i små bakformar och grädda i ugnen kanske? Vad trist att de blev så och väldigt konstigt.
Skrivet av Ulla
Min kokos smet går inte att forma, har försökt vila mer än en gång och gräddade de i två omgångar i ugnen. Helt förstört.

Vad kan jag göra av smeten, så synd att slänga den då jag gjorde dubbel sats .

Tacksam för svar snarast möjligt
Svar till Halimo Skrivet av Susanne
Du kan göra halv sats i så fall. Ta hälften av alla andra ingredienser också så blir det bra.
Skrivet av Halimo
Måste man ha 5-6 dl kokosflingor kan man inte ha 2-3 dl :) tacksam för svar
Svar till Micke Skrivet av Susanne
Tack för bra tips, låter gott!
Skrivet av Micke
Blanda i 1 msk kakao-pulver i smeten. Blir fin färg + xtra goda.
Svar till Alde Skrivet av Susanne
Ja det blir extra gott om man doppar dem i choklad! Lycka till med din blogg!
Skrivet av Alde
Jag tyckte att detta recept var super bra och att de här kokostopparna var goda när man till hälften doppade dom i smält blockchoklad.

Jag har en rätt nystartad mat och bakblogg på addresen:

http://www.aldes.se
Svar till Judith Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet!
Skrivet av Judith
Ja tyckte si OCKSÅ OCH så om vad dessa än smakade RIKTIGT BRA recept tack
Svar till Bodil Brtakander Skrivet av Susanne
Tack så mycket Bodil, vad roligt att höra! :)
Skrivet av Bodil Brtakander
Jättegoda! Lätta att baka. Denna recept sajten är helt fantastisk. Nu bakar jag alla mina kakor härifrån o nu lyckas jag vilket jag inte gjort förut. Tack Susanne!
Svar till Sofia Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Tack för att du skrev! :)
Skrivet av Sofia
Tack så mycket för recepten :) De blev jätte jätte goda!!!!! Tog slut jätte snabbt :) Hela min familj tyckte om dem!!!
Svar till Jossan Skrivet av Susanne
ca 35 st, det står i receptet. Men så klart kan man göra som man vill med antalet. Vill man ha större kakor tar man mer smet per kaka och då blir det färre. Då kan det även behövas ett par extra minuter i ugnen.
Skrivet av februaritjejen
Ska prova göra kokoskakor!
Förresten, tack för att du kommentera mig, jag vill jättegärna ha många kommentarer, just nu så har jag nåt med 30 kommentarer, tror jag!
Vi ses
Skrivet av Jossan
Ungefär hur många kakor blir det på denna smeten?
Svar till Annika Skrivet av Susanne
Ja de är goda! :) Det kan nog bli gott med mandelmassa. Tror även att äggvita kan bidra till den där sega konsistensen. Du får skriva och berätta hur det blev!
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl