Baka goda scones när du snabbt vill ha nybakat bröd. Receptet på scones bakas med bakpulver och därför behöver inte brödet jäsa. Välj att baka dem med vetemjöl och grahamsmjöl eller bara vetemjöl. Servera dem nygräddade.
Näringsvärde per portion (141 g): 388 kalorier, 58 g kolhydrater, 13 g fett, 8 g protein, 3 g fibrer
Serveringstips
Servera med te, smör, ost och/eller marmelad.
Planeringstips
Eftersom scones är gjorda på bakpulver är de inte goda i mer än en dag. Orkar du inte äta upp allt, frys in.
Hållbarhet och förvaring
Ät helst upp brödet direkt eller samma dag. Frys annars in, hållbarhet ca 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av MC
Gjorde jättegoda scones med en tredjedel grahamsmjöl och så havredryck istället för mjölk.
Tack för alla dina toppenrecept! Jag kollar alltid denna sida först när jag letar efter ett recept.
️ Skrivet av Paulina
Vill börja med att tacka för ett riktigt bra recept!
Nu är det så att jag har kommit över en del blåbär och tänkte prova göra blåbärsscones. Tror du att det går att bara addera blåbär i degen eller bör man göra några ändringar?
webmaster
Svar till
Sonja
️ Skrivet av Susanne
Ja det bör fungera med glutenfri mjölmix istället. Ta 4,5 dl glutenfri mjölmix tror jag blir bra (istället för grahamsmjöl och vetemjöl i receptet).
️ Skrivet av Sonja
Kan man ersätta vetemjöl till glutenfritt? Jag brukar oftast ta dina recept då de är enkla. Men ska bjuda en vän ikväll och hon är glutenintolerant. 😊
webmaster
Svar till
Bernt O´Johan
️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Vill bara förtydliga att jag antar du menar att du använder varmluftsfunktionen på ugnen när du kortar tiden? Även om man har varmluftsugn kan man använda vanlig över- och undervärme vilket är det som avses i alla mina recept när inget annat anges. Vad härligt det låter med hus i Torrevieja! Ha det fint!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl