Havrescones

Ingredienser:
- 2 dl havregryn
- 4 dl (240 g) vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 50 g smör
- 2 dl mjölk eller filmjölk
Ugn:
- 250 °C i mitten av ugnen i ca 12 minuter med över- och undervärme
-
Mät upp havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör om så det blir blandat.
Mät upp vetemjölet genom att hälla upp det eller väga det. Gräv inte med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och då blir det alldeles för mycket vilket leder till torra scones.
Havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt. Torra ingredienser blandat. -
Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela med fingrarna.
- 50 g smör
Smör i mindre bitar tillsatt. Smöret finfördelat. -
Tillsätt mjölken (eller filmjölk) och blanda snabbt ihop till en deg.
- 2 dl mjölk eller filmjölk
Mjölk tillsatt. Sconesdeg. -
Dela degen i 2 delar (om du gör en sats). Lägg deghögarna på ett bakplåtspapper och forma med mjölad hand till runda platta kakor ca 15 cm i diameter.
Degen i 2 delar. Runda platta kakor. -
Skär ett kryss och nagga med gaffel. Strö gärna över lite havregryn och tryck till så de fastnar.
Nagga och skär ett kryss. Ogräddade scones med havregryn. -
Grädda mitt i ugnen i 250°C ca 12 minuter tills de fått fin gyllene färg.
Låt svalna och servera dem ljumna.
Gräddade scones med havregryn.
Näringsvärden
Hållbarhet och förvaring
Älskar din silviakaka recept men hittar inte?

webmaster

webmaster