Recepten.se – Recept> Bröd> Tortillabröd

Tortillabröd

Tortillabröd är inte alls svårt att göra och det är nästan gratis
tortillabröd
Goda tortillabröd är enkelt att göra själv, men det tar lite tid. Bröden går bra att frysa in.
Skriv ut   Mejla
Tid: 45 min
Mängd: 12 st

Ingredienser:

Gör så här:

Blanda samman mjöl, salt och bakpulver i en bunke.

Tillsätt olja och så mycket vatten att du får en fast deg.

Dela upp degen i 12 jämnstora bitar. Täck dem med plastfolie så att de inte torkar ut.

Kavla varje del på en lätt mjölad arbetsbänk till en rund kaka, 18-20 cm i diameter.

(Lägg kakorna ovanpå varandra strö lte mjöl på varje kaka så att de inte fastnar i varandra. Täck kakorna med folie.) Om ni är två som hjälps åt så kan kakorna gräddas direkt och då kan ni strunta i instruktionen inom parentes.

Grädda kakorna i en upphettad torr stekpanna ca ½ min på varje sida tills de ser fina ut (ungefär som man steker pannkakor.)

Lägg dem ovanpå varandra och täck dem med aluminiumfolie så att de håller sig mjuka och fuktiga.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per bröd (56 g): 143 kcal, 27 g kolhydrater, 2 g fett, 3 g protein, 2 g fibrer

Variationstips

Ha gärna i lite kryddor t.ex. basilika, chilipeppar eller pressa ner en vitlöksklyfta samtidigt som du tillsätter vattnet!

Hållbarhet och förvaring

Tortillabröden går bra att frysa. Förvaring i frys är att rekommendera för de bröd som inte äts upp samma dag som de gräddas eftersom det är bakpulverbröd.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av kalle
"kanongott" och lättlagat bröd,bakar mer av detta
Svar till Nana Sundborn Skrivet av Susanne
Jag håller helt med dig om det och jag har skrivit det på många ställen, men kanske inte just i detta recept! :) Det här receptet ligger dock på min lista över recept att snart göra om igen och fota nya bilder och då kommer jag även uppdatera texten.
(Det finns även måttomvandlingsfunktion till gram om man klickar på ingrediensen.)
Skrivet av Nana Sundborn
I recept om mjölmängd anger du decilitermått och då med anmärkningen att vara försiktig vid uppmätningen av mjölet. Varför inte hellre väga mjölet. Digitala hushållsvågar är bra och tar inte stor plats.
Skrivet av Åsa
Har precis provat att göra dessa. Kanonrecept! Bytte dock ut 2 dl av mjölet mot majsmjöl. Gjorde 8 st då vi gärna vill ha lite större storlek på bröden. Kommer aldrig mer att köpa färdiga tortillabröd.
Svar till Elvira Skrivet av Susanne
Hur stora de blir beror ju på hur stora du kavlar ut dem och antalet beror även på hur tunt du kavlar. Det beror alltså mycket på hur bra du är på att kavla, själv är jag ingen supertalang på det så du kan säkert göra större och finare än jag. När jag gör dem har jag en normalstor stekpanna som är 28 eller 30 cm i diameter. Jag tror inte det blir någon märkbar skillnad på det andra receptet, men skriv gärna om du provar och om du märker någon skillnad. Det som däremot spelar roll är hur man mäter upp mjölet. Gräver man med decilitermått tar man oftast för mycket mjöl. Lycka till!
Skrivet av Elvira
Jag undrar hur stora bröden blir? Jag vill nämligen ha stora bröd, som täcker hela stekpannan, och funderar på om jag ska göra större sats eller inte.
Sen såg jag ett annat recept som var nästan likadant, men med bara 6 dl mjöl men 2 msk olja. Vad blir det för skillnad, tror du?
Svar till Bella Skrivet av Susanne

Jag har inte provat något av det men det borde kanske gå. Om det går att fritera köpta bröd till tacoskal så borde det gå att fritera de här om man gör dem tillräckligt tunna.

Skriv gärna om du provar, det vore jätteintressant att veta! :)

Skrivet av Bella
Kan det funka med bovetemjöl för en glutenfri variant? Har du testat att fritera bröden till tacoskal?
Svar till Matilda Skrivet av Susanne

Ja det bör gå bra. Se bara till att täcka dem ordentligt med plast så de inte torkar. Obs! också att ha plastfolie mellan de utkavlade bröden för annars kommer du inte att få isär dem.

Annars kan man grädda dem och frysa in dem och ta fram och värma i ugn eller mikro om man vill spara ännu mera tid.

Lycka till och skriv gärna och berätta hur det gick!

Skrivet av Matilda
Hej och hå!
Kan man kavla ut bröden, lägga plastfolie över och låta dom stå i kylen över natten? Vore supersmidigt så man slipper stå och baka innan middag då jag inte har tid, men ändå vill imponera svärföräldrarna på hemgjorda tortillabröd! :)
Svar till sara Skrivet av Susanne
Tack för bra tips som jag skrivit in i receptet!
Skrivet av sara
jag har gjort dessa tortillabröd flera gånger och är riktigt nöjd! för att göra de lite godare ändå kan man ha i lite kryddor (basilika, chilipeppar etc) eller pressa ner en vitlöksklyfta!
Svar till Mia-Marie Skrivet av Susanne
Hej, jag har inte provat det så jag vet inte. Skriv gärna om du provar!
Skrivet av Mia-Marie
Hej!
undrade om tex. wraps eller tortillas fanns med glutenfritt recept, kan man ha färdig glutenfri mjöl mix eller Lailas glutenfria mjöl?
Svar till AA Skrivet av Susanne
Fullkornsvetemjöl istället för vanligt vetemjöl borde gå bra. Dinkelmjöl istället för vetemjöl går definitivt bra.
Skrivet av AA
Kan man använda fullkornsmjöl istället eller blir det inte bra?
Skrivet av anonym
Perfekta att göra pizza på. Blir inte lika torrt som "riktig" pizzadeg blir.
Skrivet av Moi
Borsta bort bränt mjöl från pannan mellan varje kaka annas blir det lite svart pulver på kakorna.
Skrivet av ullis
mmm.vad det här lät enkelt och gott. Det här måste jag prova!
Skrivet av äter stekta bröd varje dag
det går bra med bara mjöl och vatten, helst grahamsmjöl... vetemjöl och mjölk är också gott.
Vill också säga att 45 räcker gott och väll !!!! tar typ hälften och det går att steka och kavla samtidigt !!! bre lite smör på innan du fryser in, platta, behöver inte rullas, och värm i mikro 10-20 sekunder....
Skrivet av Robin
Alla är inte snabba men de e nog najs ;)
Skrivet av Robin
Asså jag går i nian och gillar och baka. Bakat tortillas både i skolan och hemma. Det tar fan heller 45 minuter. Då är man nog rätt så seg! Tar typ 25 minuter på sin höjd, men jajja. Alla kan inte baka.
Skrivet av Denize
Jag brukar frysa in dem. Jag rullar dem före, ganska hårt, så att de inte ska gå i bitar. Värmer dem sedan i ugnen med folie runt med gott resultat!
Skrivet av Susanne
Hej Selma! Jag har inte provat att frysa in dem men det borde gå bra. Du måste i så fall frysa in de färdiggräddade tortillabröden som är som platta pannkakor/tunnbröd.
Skrivet av Selma
Kan man frysa in färdig gräddade tortillabröd o sen efter man har tinat upp dem få inäst intill lika god resultat som nygräddade eller kan man frysa in själva bullarna?
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl