Potatissallad

Ett recept på en mycket god potatissallad som jag verkligen rekommenderar! Det blir så otroligt gott med syrliga äpplen i och dressingen är också väldigt god. När man gjort den här receptet vill man inte äta köpt potatissallad mer.
Potatissallad
Tid: 40 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Dressing:

Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Koka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna. Ta bort skalet (om du inte kokade utan skal).

    instruktion steg 1.1 potatissallad
    Kokt färskpotatis.
    instruktion steg 1.2 potatissallad
    Skalad avsvalnad färskpotatis.
  2. Dressing:

  3. Blanda gräddfil (eller crème fraiche), majonnäs, senap salt och peppar i en stor serveringsskål.

    Om du vill ha gräslök hacka och tillsätt den också.

    Smaka av. Tillsätt mer salt, peppar eller senap om du tycker det behövs. Tog du för mycket kryddor så blanda ner mer gräddfil/crème fraiche och/eller majonnäs.

    instruktion steg 2.1 potatissallad
    Ingredienserna till dressingen.
    instruktion steg 2.2 potatissallad
    Dressingen blandad och klar.
  4. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor eller hacka rödlöken i små bitar.

    Skär gurkan i mindre bitar.

    Skär rädisorna i små bitar.

    Tillsätt allt till dressingen.

    instruktion steg 3.1 potatissallad
    Hackad lök, gurka och rädisor.
    instruktion steg 3.2 potatissallad
    Tillsätt till dressingen.
  5. Skär äpplen i mindre bitar. Tillsätt till dressingen.

    Blanda alltsammans ordentligt innan potatisen tillsätts (eftersom potatisen är mjukare och lätt går sönder vill man röra så lite som möjligt när man tillsatt den.)

    instruktion steg 4.1 potatissallad
    Äpplen i mindre bitar.
    instruktion steg 4.2 potatissallad
    Tillsätt till dressingen. Blanda.
  6. Skär potatisen i mindre bitar och blanda ner dem också. Rör försiktigt så inte potatisen går sönder allt för mycket.

    Låt stå i kylskåp med plastfolie över fram till servering. Potatissalladen blir bara godare om den får stå ett tag före servering gärna 6-24 timmar.

    instruktion steg 5.1 potatissallad
    Tillsätt potatis i mindre bitar.
    instruktion steg 5.2 potatissallad
    Blanda försiktigt.
    instruktion steg 5.3 potatissallad
    Häll upp i serveringsskål.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (414 g): 448 kalorier, 44 g kolhydrater, 26 g fett, 7 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera potatissalladen kall till kött-, fisk- och fågelrätter.

Planeringstips

Gör gärna potatissalladen dagen före servering, den blir godare av att stå och safta till sig.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn, men den ser mest aptitlig ut ju färskare den är.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Lisa
Använt detta recept i många år, är bästa potatissalladen! 👌 dock utesluter vi rädisor och gurka och har i flera äpplen och purjolök 😋
Skrivet av Carina Sollén
Super god potatissallad. Smakar sommar 😊😊så god med syrliga äpplen 🍏
Skrivet av Robert
Underbar potatissallad, precis som den ska smaka. Skulle bli som tillbehör till grillkvällen när vi rökte kött, men efter vi smakade på hur den blev så hoppa vi över klyftpotatisen helt.
Skrivet av Connie
Så god,
Skrivet av Henrik Svensson
Underbar potatissallad!

Gjorde den på hemlagad majonnäs och den blev sagolikt god.

Jag älskar syrliga äpplen och tror att den här salladen gör sig extra bra till fläskkött. Kommer garanterat laga den igen! Tack!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest