
webmaster
Skala eller skrapa potatisen. Dela större potatis så att alla blir ungefär lika stora. Picka med en provsticka eller tandpetare så att det blir små hål i potatisen för att dressingen senare ska tränga in. Jag gör ca 5 hål per potatis.
Lägg potatisen i en långpanna och ringla över olja. Rör om så att det blir olja runtom potatisarna. Strö över flingsalt.
Stek potatisen i mitten av ugnen i 225°C tills potatisen är mjuk, ca 30-45 minuter (hur lång tid det tar beror på potatisstorleken). Ta ut potatisen efter ungefär halva tiden och skaka plåten (eller rör om) så att potatisen rullar runt lite.
Ta ut potatisen ur ugnen och låt svalna.
Blanda dressingen i en stor skål. Häll i olja, vatten, vinäger, salt, svartpeppar och timjan. Rör om.
Strimla salladslöken och halvera eller skär rädisorna i klyftor. Hacka persiljan.
Tillsätt salladslöken, rädisorna och persiljan till dressingen och rör om.
Tillsätt potatisen och rör om.
Låt detta helst stå ca 3 timmar i rumstemperatur (om du vill servera den ljummen) eller kylskåp så att smakerna tas upp av potatisen. Rör gärna ett par gånger under tiden.
Potatissalladen kan serveras ljummen eller kall. Vill du servera den kall kan den stå i kylen betydligt längre tid än 3 timmar. Den ser godast ut nygjord men är helt ok i flera dagar men min rekommendation är att servera den inom 24 timmar (även om den håller sig minst 5 dygn).