Gräddfil
Recept med Gräddfil
Näringsvärden
Vikt-Volym
Gräddfil är syrad grädde som har en flytande krämig konsistens och en syrlig gräddig smak. Fetthalt ca 12%.
Gräddfil passar bra till kalla såser, dressingar och så klart till sillen.
Gräddfil är inte kokbar så den lämpar sig inte till varm matlagning.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Nej
Glutenfritt: Kan innehålla gluten
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av gräddfil.
Energi: | 137 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 4 g |
Protein: | 3 g |
Fett: | 12 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Finns i affären:
Mejeriavdelningen.Hållbarhet och förvaring:
Ca 2-3 veckor. Se bäst före datum.Pris:
ca 10 kr för 3 dl.Ersätt med:
Créme fraiche, yoghurt(10%).Vad väger gräddfil?
Måttomvandla gräddfil mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!