Färskpotatis

Recept med Färskpotatis
Näringsvärden
Färskpotatis, gärna kokad med färsk dill, hör den svenska sommaren till.
Färskpotatis skördas innan den mognat och därmed innan den bildat fast skal. Färskpotatis säljes direkt efter att potatisarna tagits upp ur jorden. Färskpotatis lämpar sig inte för lagring.
Skalet på färskpotatis är lätt att skrapa eller gnugga bort både före och efter kokning. Man kan också äta skalet om potatisen har tvättats.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Kan vara vegetariskt
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av färskpotatis.
Energi: | 78 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 16 g |
Protein: | 2 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 2 g |
Tips och info
Engelskt namn:
PotatoesFinns i affären:
Färskpotatis finns i grönsaksdisken.Hållbarhet och förvaring:
Färskpotatis förvaras hemma i kylskåp.Ersätt med:
Vanlig potatis.Tips:
Gott är att steka kokt kall färskpotatis med lite klippt dill över.