Om du har potatisar i väldigt olika storlekar, lägg i de största först och låt koka 5 min innan du lägger i de små.
GI Tips
Färskpotatis har lägre GI än vinterpotatis. Kokt kall potatis har lägre GI än varm.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Magnus Bäcklund
Kanske potatisen äts med skal och kokvatten med, och därför olivolja i denna rätt? En del näringsämnen försvinner ju med kokvattnet.
️ Skrivet av Daniel P
Gud va löjligt.. Det finns ingen som helst poäng med att koka potatis i 2 matskedar olja..
Men du får gärna ge en anledning till varför du slösar på olja i koket?
Man kan ha på lite fin extra Virgin olivolja när man dresserar potatisen.
️ Skrivet av Magnus
Förstår faktiskt inte anledningen till att ha olja i potatisen men kanske är det jag som är trög :)
webmaster
Svar till
Phille
️ Skrivet av Susanne
Det måste inte täcka helt när man kokar med locket på, men det bästa är ju om vattnet täcker potatisarna så är man på den säkra sidan att alla potatisarna blir genomkokta samtidigt. Jag hade lite för fullt med potatis i kastrullen på bilderna och då kan man inte ha fullt med vatten för då kokar det över.
️ Skrivet av Phille
Haha men vattnet täcker ju inte potatisen alls på bilderna! xD
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl