Ja man vispa mycket, eller vad göra
Strassburgare
Ingredienser:
- 100 g smör
- 0,5 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1,25 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
Ev: Garnering:
- ev. gelé, florsocker, smält choklad
Utrustning:
- elvisp
-
köksmaskin med spritstillsats
eller sprits
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Låt smöret bli rumstempererat. Rör smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.
Tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i sänder och rör kraftigt hela tiden gärna med elvisp.
Spritsa degen med maskin eller för hand genom en krusig sprits till längder på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 10 minuter. Låt svalna.
Garnering: Spritsa lite gelé på varje kaka eller sikta florsocker över dem eller doppa ena änden i smält choklad. (Jag föredrar det sista alternativet.)
Tips om du doppar kakorna i choklad: Lägg kakorna på bakplåtspapper tills chokladen stelnar så lossnar de lätt. Räkna med 30 minuter till 2 timmar beroende på temperaturen de står i. Rekommenderad temperatur är 8-22 °C, ju svalare desto snabbare stelnar chokladen.
Näringsvärden
Tips & tricks
Hållbarhet och förvaring
Ja man vispa mycket, eller vad göra
Men i dom allra flesta fall gillar jag dina recept även om jag sätter min egen tvist på de :-)