Baka goda klassiska mandelmusslor. Antingen kan man använda gamla hederliga mandelformar eller också kan man använda nya silikonformar. Med silikonform slipper man smörja och inte en enda kaka går sönder. Storleken och utseendet skiljer dock lite.
Näringsvärde per kaka (15 g): 74 kalorier, 7 g kolhydrater, 5 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Mandelmusslorna håller sig minst 2 veckor i rumstemperatur. De kan också frysas och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Alexandra
Hej Sussane! Jag ville bara säga att jag älskar din sida. Är 25 år och har använt din sida sedan jag var barn/ung tonåring. I mer än 10-13 år vet jag.
Använder nästan bara din sida för att titta på recept! Sidan är gullig och unik, har söta färger och allmänt lätt att hitta recepten på hemsidan. Och recepten är goda!
Även gillar jag att recepten uppdateras!
Kul att denna sida fortfarande är igång! Kram.
️ Skrivet av Gunnel
Smörjer aldrig metallformarna innan trycker ut degen i dem. Precis bakat 40 st och alla hela. Ugnen ställer jag på 175 grader, inne ca 10-12 min. Ser på färgen då klara Receptet ungefär som det ovan men inga bittermandlar eller vaniljsocker. Räcker ju med exv frukt, grädde man lägger i då serverar dem.
️ Skrivet av Vera🇫🇷🥖😂😂
J'aime cela! (Jag är fransk, det betyder att jag älskar detta recept!)
Det liknar lite en dessert som jag gjorde när jag bodde i Frankrike offa, jag är alltså född i Frankrike men bor i Sverige men har ju kvar mina kära minnen!!! Bringade verkligen fram gamla goda tider på ett bra sätt. Gott. Á bientôt. (”hejdå” på franska )
-Vera
️ Skrivet av Solveig
Hej, Så bra och enkelt det verkar med silikonformar jag har t o m kastat bort mina gamla mandelformar, orkade inte hålla på att pressa ut degen i dem. Nu ska jag omgående köpa silikonformar! Kan du tala om för mig hur många mandelmusslor jag bör få ut av degen om jag gör enligt ditt recept? I övrigt är jag väldigt glad över att du ofta har så bra och tydliga recept! Hälsningar, Solveig
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl