Muggkladdkaka

Enkelt recept på en muggkladdkaka - en kladdkaka i mugg som är klar på några minuter. Bara att röra ihop och köra en minut i mikron. Kallas även muggkaka och koppkaka.
muggkladdkaka
Tid: 5 minuter
1 portion

Ingredienser:

Servering:

Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl.

    Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält. Ta ut och rör om tills allt smör smält om det inte redan är smält.

    smör i liten skål
    Smör i liten skål.
    smält smör
    Smält smör.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna: kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt.

    Rör till en jämn smet utan klumpar.

    kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt tillsatt
    Kakao, strösocker, vetemjöl, vispgrädde, vaniljsocker och salt tillsatt.
    en jämn muggkladdkakssmet
    En jämn muggkladdkakssmet.
  3. Kör i mikron på medelhög effekt i ca 60 sekunder (jag kör 650W men tänk på att microvågsugnar kan variera i effekt, särskilt äldre ugnar kan tappa effekt, så passa gärna kakan så den inte rinner över eller blir för torr).

    Kakan ska vara lite kladdig när den är klar.

    Låt svalna lite.

    färdig muggkladdkaka
    Färdig muggkladdkaka.
  4. Sikta gärna florsocker över och servera med vispad grädde.

    muggkladdkaka serverad
    Muggkladdkaka serverad med siktat florsocker och vispad grädde.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (83 g): 383 kalorier, 32 g kolhydrater, 27 g fett, 3 g protein, 3 g fibrer

Tips för att undvika tillsatser

Fritt från tillsatser om använder färsk vispgrädde.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Juliet
Bra! Goda om man vill göra något snabbt!!!
Skrivet av Amila
Bra för braa
Skrivet av BEJJA
DET VAR NAJS
Skrivet av Jonte
Riktig bra recept bra balans på kakao och choklad smak
Skrivet av Judith
BRA RECEPT!!! Snabbt OCH enkelt!💕

Den var super god och rekommenderar SÅ mycket!!!😋

Blev dock inte så kladdig men den var fortfarande god!👏

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest