webmaster
Helstekt inlindad kotlettrad med pesto
Enkelt och lyxigt gott recept på en riktig festmåltid. Att steka köttet tar sin tid men det sköter sig självt i ugnen så arbetsinsatsen är minimal!
Tid: ca 4 timmar, varav 10 min jobb
Mängd: ca 6-8 portioner
Ingredienser:
- 0,8-1,5 kg benfri kotlettrad s k fläskhare
- ca 2 msk pesto
- ca 8-12 skivor lufttorkad skinka
- eller 1-2 frp (ca 140-280 g) bacon
Ugnsstekt potatis:
Sås:
- 1,5 msk vetemjöl
- 2 dl steksky
- 1 dl vatten
- 1 msk balsamvinäger
- salt
Laktosfritt
Utrustning:
Ugn:
- 125 °C i nedre delen av ugnen i ca 2-3 timmar (till innertemperatur 70°C, använd stektermometer)
Planeringstips
Börja 4 timmar innan gästerna kommer med att göra i ordning köttet och ställa in det i ugnen. När köttet börjar bli klart så gör du i ordning potatis, morötter och ev. rödbetor så att du kan ställa in det i ugnen när köttet är klart. Det bör vara senast 45 min innan gästerna kommer. Om potatisen blir klar för tidigt, sänk ungstemperaturen till ca 100 grader.
15 min innan gästerna kommer skär du upp köttet och gör såsen.
webmaster
Svar till
Jonas
️ Skrivet av
Du menar fläskhare? Fläskhare är ett annat namn för benfri kotlettrad, googla så får du se.😊 Fläskkarré och karré är samma sak men det är inget som finns med i detta recept.
️ Skrivet av
Brukar sällan påpeka stavfel men nu blev felet högst nödsamtal. I början har du skrivit fläskkarré där jag tror det ska vara karré😀😁
️ Skrivet av
Succé! Vi bjöd några vänner på det här och alla var överrens om att det var det godaste de ätit på länge!!! (Kan berätta att det fungerar även utmärkt med skinkstek och bacon som alternativ - vi fick inte tag i kotlettrad och glömde köpa skinkan :-)
Rotfruktspannan kommer vi göra till många andra sorters måltider i fortsättningen! Tack för användbart recept!
Rotfruktspannan kommer vi göra till många andra sorters måltider i fortsättningen! Tack för användbart recept!
webmaster
️ Skrivet av
Svar till mini: Det är gott när det svalnat, lite ljummet. Det går att äta kallt också, men annars kan man värma lite i mikron. Det är en smaksak.
️ Skrivet av
Skall man äta det kallt?