Lufttorkad skinka
Recept med Lufttorkad skinka
Näringsvärden
Lufttorkad skinka framställs från gris och framför allt i sydeuropeiska länder är kända för dem. De säljs i stora rektangulära tunna skivor i plastförpackning.
Exempel på lufttorkad skinka är Parmaskinka och San Daniele-skinka från Italien, Serranoskinka och Jamón pata negra från Spanien, Bayonneskinka från Frankrike och Presunto de Chaves aus Chaves från Portugal.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av lufttorkad skinka.
Energi: | 245 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 2 g |
Protein: | 32 g |
Fett: | 12 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Air-dried hamFinns i affären:
Lufttorkad skinka finns i charkdisken.Hållbarhet och förvaring:
Hållbarhet se förpackningen. Förvars i kylskåp.Ersätt med:
Rökt skinka, salami, kassler.