Recepten.se – Recept> Charkprodukter - Korv, bacon m.m.> Lufttorkad skinka

Lufttorkad skinka

lufttorkad skinka
Lufttorkad skinka

Lufttorkad skinka framställs från gris och framför allt i sydeuropeiska länder är kända för dem. De säljs i stora rektangulära tunna skivor i plastförpackning.

Exempel på lufttorkad skinka är Parmaskinka och San Daniele-skinka från Italien, Serranoskinka och Jamón pata negra från Spanien, Bayonneskinka från Frankrike och  Presunto de Chaves aus Chaves från Portugal.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av lufttorkad skinka.

Energi: 245 kcal
Kolhydrater: 2 g
Protein: 32 g
Fett: 12 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Engelskt namn:

Air-dried ham

Finns i affären:

Lufttorkad skinka finns i charkdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Förvars i kylskåp.

Ersätt med:

Rökt skinka, salami, kassler.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info