Lufttorkad skinka

lufttorkad skinka
Lufttorkad skinka

Lufttorkad skinka framställs från gris och framför allt i sydeuropeiska länder är kända för dem. De säljs i stora rektangulära tunna skivor i plastförpackning.

Exempel på lufttorkad skinka är Parmaskinka och San Daniele-skinka från Italien, Serranoskinka och Jamón pata negra från Spanien, Bayonneskinka från Frankrike och  Presunto de Chaves aus Chaves från Portugal.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av lufttorkad skinka.

Energi: 245 kcal
Kolhydrater: 2 g
Protein: 32 g
Fett: 12 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Engelskt namn:

Air-dried ham

Finns i affären:

Lufttorkad skinka finns i charkdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Förvars i kylskåp.

Ersätt med:

Rökt skinka, salami, kassler.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest