Jag har läst att man kan nattbaka kött. Hur bör jag bäst göra? Jag hade tänkt använda benfri kotlettrad.
Mvh Cecilia
Recept med Kotlettrad
Näringsvärden
Kotlettrad är fläskkött och kan styckas med eller utan ben.
Benfri och putsat kotlettrad kallas ytterfilé eller fläskhare.
Kotlettrad blir bäst helstekt i ugn. Man kan även skiva och steka som kotletter.
Kotlettrad är magert kött som blir saftigare om man väntar med att putsa bort fettet till efter tillagningen.
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för kotlettrad:
Köttet (i hel bit) kan generellt tillagas i ugnstemperaturen någonstans mellan strax över den innertemperatur man vill uppnå och 200°C.
Köttet blir saftigare och godare ju lägre ugnstemperatur man har men det tar då också längre tid innan det blir klart.
Jag brukar själv oftast välja ugnstemperaturen 125°C (för både gris, nöt, lamm) eftersom köttet då blir saftigt och gott, utan att det tar evigheter innan det blir klart. Det tar då oftast några timmar för en köttbit på 1-2 kg.
Ugnsinställningarna är över- och undervärme. Placera köttbiten i nedre delen av ugnen.
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!
Appen uppdateras kontinuerligt.
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Nej
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kotlettrad.
Energi: | 130 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 20 g |
Fett: | 6 g (varav mättat fett: 1.9 g) |
Fibrer: | 0 g |
Natrium: | 240 mg |
Finns i affären:
Kotlettrad finns i köttdisken.Hållbarhet och förvaring:
Hållbarhet se förpackningen. Förvaras i kylskåp.Ersätt med:
Benfri fläskstek eller benfri karré eller skinkstek.