Ägghalvor med pepparrot

Ingredienser:
- 4 st ägg
- 4 msk crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk riven pepparrot (på tub)
- 1 krm salt
- 0,5 krm vitpeppar
- 16 st räkor
- 8 st dillkvistar
-
Koka äggen hårdkokta. Låt dem sedan svalna i kallt vatten. Man kan även lägga in dem i kylen.
(Så här hårdkokar jag äggen: Jag lägger äggen i kallt vatten i kastrullen och låter det koka upp och sedan när det börjar koka så sänker jag värmen på plattan och låter det fortsätta koka 10 minuter.)
- 4 st ägg
Hårdkokta ägg. -
Skala äggen och skär dem mitt itu på längden. Lägg dem på ett fat. Gröp ur äggulorna och lägg i en bunke.
(Det är bra om äggen är kalla, åtminstone inte varmare än rumstemperatur när detta görs.)
Skalade ägg. Ägghalvorna. Äggulorna. -
Tillsätt crème fraiche, majonnäs, pepparrot, salt och vitpeppar.
Rör till en jämn smet, äggulorna ska mosas sönder så det inte blir några stora klumpar.
Fördela smeten i ägghalvorna.
- 4 msk crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk riven pepparrot (på tub)
- 1 krm salt
- 0,5 krm vitpeppar
Äggulor, crème fraiche, majonnäs, pepparrot, salt och vitpeppar. Rör till en jämn kräm. Fyllda ägghalvor. -
Skala räkorna och lägg två räkor på varje ägghalva. Garnera med en dillkvist.
Förvara i kylskåpet fram till servering (inom några timmar så att inte räkorna torkar och dillen vissnar.)
- 16 st räkor
- 8 st dillkvistar
2 räkor på varje ägghalva. En dillkvist på varje.