| Efterrätter
| Äppelrecept
|
Äppelcobbler
Cobbler är ett amerikanskt bakverk, som ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka. En äppelcobbler är en cobbler med inbakade äppelbitar. Så det blir som en äppelpajssockerkaka. Extra gott blir det med farinsocker som ger en underbar kolasmak! Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
Tid: ca 1 timme
6 portioner
Ingredienser:
- ca 450 g (ca 4 st) äpplen
- 2 msk smör
- 2 msk farinsocker eller råsocker eller strösocker
- 1 tsk kanel
Cobbler:
- 100 g smör
- 1 dl farinsocker eller strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl vetemjöl
- 1,5 dl havregryn eller kokosflingor
- 0,5 dl vispgrädde
- 1 st ägg
Laktosfritt - Välj laktosfri grädde. Smör är nästintill laktosfritt som nästan alla tål annars finns även mjölkfritt smör.
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (151 g): 377 kalorier, 39 g kolhydrater, 22 g fett, 4 g protein
Hållbarhet och förvaring
Äppelcobblern håller sig minst 1 vecka i kylskåp.