| Kött |

Nötkött

I affären finns många styckdelar av nötkött. Nedan listas de bitar som finns med i olika recept här.

nötbog - nötkött
Nötbog - en styckdel av nötkött.

Nötkött är kött från kor, kalvar, tjurar, oxar och kvigor.

Olika sorters nötkött tillagas på olika sätt beroende på hur segt eller mört det är och beroende på hur det styckats.

Lövbiff är det nötkött som går snabbast att tillaga - bara några minuter, medan t.ex. högrev bör kokas i gryta i minst 2 timmar.

Förpackningsmetod påverkar köttets mörhet

Tänk på att inte köpa kött förpackat i modifierad atmosfär om du vill ha ett mört och fint kött. Tyvärr är denna förpackningsmetod ganska populär men välj om möjligt vaccuumförpackat eller förpackat i vanlig atmosfär. Jag har skrivit utförligt om förpackningsmetoder på sidan om kött.

Olika sorters Nötkött


Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest