Spännande!
Med vänlig hälsning
Carina L
Kalvfärs är malt kött från kalv.
Kalvfärs kan användas precis som nötfärs. Skillnaden mellan kalvfärs och nötfärs är att kalvfärs är lite finare och dyrare.
Fetthalten är ca 10%.
Vissa klassiska maträtter ska enligt originalreceptet tillagas med kalvfärs, t.ex. Wallenbergare.
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för kalvfärs:
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!
Appen uppdateras kontinuerligt.
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Nej
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kalvfärs.
Energi: | 128 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 19 g |
Fett: | 10 g |
Finns i affären:
I köttdisken i välsorterade matbutiker.Hållbarhet och förvaring:
1 dygn om det förpackats med vanlig plast. Se bäst före datum.Pris:
Dyrare än nötfärs, ca 70-100 kr/kgErsätt med:
Nötfärs, blandfärs, fläskfärs.