Ryggbiff
Recept med Ryggbiff
Näringsvärden
Ryggbiff är en köttbit av nöt som är en av de finare styckdelarna, ett fint och mört kött.
Ryggbiff finns att köpa i hel bit eller i skivor. Om man köper i hel bit så kan man själv skära den i ca 2 cm tjocka skivor.
Ryggbiff passar bra att steka eller grilla i skivor och servera med en god sås och andra tillbehör.
Tillagning
För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.
Innertemperatur
För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.
Rekommenderad innertemperatur för ryggbiff:
- Blodig: 60°C
- Medium: 65°C
- Genomstekt: 70°C
Tillagningstips
Stek eller grilla ryggbiff i skivor på hög värme ca 2-3 minuter per sida. Salta och peppra.
Köttet ska ha en rosa kärna (mediumstekt), då blir det som saftigast och godast.
Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.
Stektemperaturer direkt i mobilen
Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!
Appen uppdateras kontinuerligt.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av ryggbiff.
Energi: | 123 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0 g |
Protein: | 22 g |
Fett: | 4 g |
Fibrer: | 0 g |
Tips och info
Finns i affären:
I köttdisken.Ersätt med:
Entrecôte, rostbiff i skivor.